DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U KAKNJU: Droga i alkohol okidač da Armin ubije majku

Kakanj je još u šoku i nevjerici nakon što je Armin Šehagić rano jučer fizički napao svoju majku Emiru Šehagić, odnosno izudarao je nasmrt, koja je usljed zadobivenih povreda preminula u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Podsjetimo, prema riječima Elvedina Fišeka, portparola MUP-a ZDK, iza 8 sati prijavljeno nasilje u porodici u kojem je ženska osoba zadobila tjelesne povrede, nakon čega je prevezena u zeničku bolnicu gdje su konstatirane teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće.

-Iza 13.30 sati javljeno je da je lice preminulo. Nasilnik je član porodice preminule, a neposredno nakon izvršenja krivičnog djela pokušao izvršiti samoubistvo skokom u rijeku – kaže Fišek.

Ističe kako su ga iz rijeke spasili slučajni prolaznici, a i on je, također, hospitaliziran u Kantonalnu bolnicu Zenica, odnosno na Odjelu za neuropsihijatriju.

Armin Šehagić
Armin Šehagić ubio svoju majku

Kako saznaje 072info, Kakanjac je duže vrijeme imao psihičkih problema, te bio sklon narkoticima.

-Nažalost, droga ga je praktično uništila. Dugo vremena je on već takav, a čak je imao i djevojku koja je, također, psihijatrijski slučaj. On nikada ranije nije bio na Psihijatriji, iako mu je trebala takva vrsta pomoći. Živio je lagodan život, imao je novca – tvrdi izvor za 072info.

Ističe kako su za ovu nezapamćenu tragediju krivi droga i alkohol.

-Okidač je bio amfetamin u kombinaciji sa alkoholom – zaključuje naš izvor.

Podsjetimo, ubijena Šehagić je u periodu od 2001. do 2005 godine obnašala dužnost direktorice Gimnazije ‘Muhsin Rizvić’ Kakanj, a radila je kao profesorica bosanskog jezika.

Prijatelji, poznanici, sugrađani i biviši učenici s tugom se opraštaju od tragično stradale profesorice koja je bila rado viđena i cijenjena.

Emira Šehagić
Ubijena profesorica bosanskog jezika

S iskrenim bolom i velikom tugom upućujem posljednji pozdrav mojoj dragoj profesorici Bosanskog jezika Emiri Šehagić.

Od svih cijenjenih profesora moje gimnazije Vas sam izuzetno cijenio. Bili ste vrstan lingvista, strogi ali pravedni, a Vaše jedino mjerilo razlikovanja nas učenika bilo je znanje.

Ono što je zadesilo Vas i cijeli naš grad je nezapamćena tragedija, nešto najstrašnije što se desilo u mom životu.

Rahmet Vam duši, draga naša profesorice – emotivna je poruka jednog od njenih bivših učenika.

“Bog vam podario najljepše mjesto u vječnom životu profesorice”, “Rahmet duši i lahka ti zemlja bila, nemam riječi”, “Baš me pogodi. Divna žena”, “Rahmet duši divnoj ženi i profesorici, da te dragi Allah dž.š. u džennet uvede” – poruke su bivših učenika, sugrađana, poznanika i prijatelja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE