dzenan
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 8, 2021 @ 10:38
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić  kazao je jučer u Sudu BiH, na početku suđenje optuženoj petorci u slučaju “Dženan Memić” da smatra da Sud treba produžiti mjere zabrane optuženima, pogotovo zbog činjenice da je, kako je kazao, napadnut jedan od zaštićenih svjedoka.

– Tužilaštvo, u saradnji sa nadležnim organima, ispituje ovaj slučaj. Mi ne tvrdimo da neko od optuženih stoji iza napada, ali se treba sve ispitati – kazao je Hasanspahić.

“Portal “Avaza” iz izvora bliskih istrazi saznaje da je zaštićeni svjedok prije deset dana pretučen u Istočnom Sarajevu. Njega je pretuklo više osoba koje su od ranije poznati policijskim organima gonjena. 

Zbog zadobivenih povreda ovaj muškarac, koji je bio u prijateljskim odnosima s optuženim Zijadom Mutapom, ali je od straha od odmazde tražio zaštitu, čak je prenoćio u sarajevskoj bolnici, gdje mu je ukazana pomoć.

Naši izvori tvrde da je su prije napada na njega, ovoj osobi napadači postavili pitanje: “Jesi li ti taj zaštićeni svjedok”

O ovom napadu je odmah upoznato Tužilaštvo BiH, koje sada provjerava da li je napad povezan s predmetom “Memić” ili se radi o ranijim nesuglasicama.

LIDER