DETALJI OBDUKCIJE: Zeničanka iskrvarila do smrti

MUP ZDK PS CENTAR ZENICA

Dana 19.03.2022. godine, u 16,25 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici, da je u ulici Poglavnica, u porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, B.A., rođene 1966. godine, iz Zenice.

Odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnost prijave, te obezbijedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Po nalogu dežurnog tužioca, tijelo smrtno stradale je prevezeno u JKP “Komemorativni centar” d.o.o. Tuzla, radi vršenja obdukcije, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Obdukcijom, koja je izvršena tokom jučerašnjeg dana, je utvrđeno da je smrt lica nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu.

Od strane službenika Sektora kriminalističke policije, a u skladu sa nalozima i uputama dežurnog kantonalnog tužioca koji sve vrijeme direktno nadzire i usmjerava radnje koje se poduzimaju, se nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Prethodni članakMustafići će sina ukopati 11. jula: Nakon 12 godina saznali da je njihov Salim identificiran
Sljedeći članakPorodica opisala horor u Mariupolju: Pucali su na ljude u redu za vodu