Detalji porodične drame: Kako je djevojčica koju traži njemačka policija završila u Hrvatskoj?

djevojcica majka jutarnji list
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zajedničkim priopćenjem njemačkog Državnog tužiteljstva i policije u četvrtak je izviještena javnost da se povlači nalog za potragom za nestalom osmogodišnjom djevojčicom, jer je ona pronađena – u Hrvatskoj.

Kako javlja Jutarnji list, u stanu na području Rijeke, djevojčica T. R. pronađena je zajedno s njezinom majkom I. R. (48). Tako su se potvrdile početne sumnje njemačke policije da je majka u septembru prošle godine odvela djevojčicu s njihove adrese u jednom malom mjestu u Njemačkoj te da se nalaze u inostranstvu. Njemačke vlasti sada bi se u saradnji s hrvatskim institucijama trebale pobrinuti da se djevojčica vrati u Njemačku, a isto bi se trebalo dogoditi i s njezinom majkom. Naime, tamošnje vlasti izdale su nalog za njezinim hapšenjem zbog nezakonitog odvođenja kćeri, te ju je hrvatska policija stoga uhapsila.

ČITAJ JOŠ:  Sin pretukao oca jer mu nije dao novac za cigarete

Majka se naime oglušila o sudsku odluku kojom joj je na prijedlog nadležnog centra za socijalnu skrb, pod čijom je ingerencijom bila djevojčica, oduzeto pravo da odredi mjesto boravišta djeteta. Umjesto suradnje s državnim institucijama, majka je odlučila pobjeći s kćeri iz Njemačke.

Inače, radi se o vrlo kompleksnom i teškom slučaju povezanom s tragičnim događajem i sumnjama u seksualno zlostavljanje u porodici, a zbog čega su majka i njezine kćeri iz prvog braka optuživale institucije za nerad, zataškavanje i nezainteresiranost.

Naime, jedna od tri kćeri koje je I. R. imala iz prvog braka 2018. je počinila samoubistvo skočivši s tornja s visine od 36 metara. Majka i druge dvije kćeri s vremenom su počele sumnjati u službenu verziju o samoubistvu 17-godišnje M. R. smatrajući da u službenim zaključcima postoji cijeli niz nedorečenosti kao i indicija da se nije radilo o suicidu. Pritom su ponajviše isticale kako postoje indicije da je novi partner I. R., otac sada pronađene djevojčice, seksualno zlostavljao M. te da je ona bila u tolikom strahu od njega da se bojala za svoj život.

ČITAJ JOŠ:  Nakon što je ostao zarobljen na Ponijerima: Turskog vozača ugostila jedna kakanjska porodica

Također su javno isticale da je i njihova mala polusestra, nekoliko mjeseci prije smrti M., spominjala neprimjerene očeve postupke, ali da niko nije vjerovao tako malom djetetu. Napominjale su i da je otac kasnije T. znao reći da će završiti kao M. ako ne bude poslušna.

Na sve to na svojim internetskim stranicama ukazuje i njemački advkat K. J., koji nastupa kao punomoćnik I.R. i T. R., koji je poduzeo niz pravnih koraka na njemačkim sudovima. On tvrdi da T. nije nestala, te da ju majka nije otela nego da su se “sklonile jer se majka boji za djetetov život ako ih razdvoje”.

ČITAJ JOŠ:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Iz njegovih se objava može iščitati da se majka boji svog bivšeg partnera, oca djevojčice, “za kojega sumnja da je odgovoran za smrt njezine kćeri iz prethodnog braka”. Usto napominje kako je sutkinja koja je donijela odluku o oduzimanju spomenutog prava majci, bila tužiteljica koja je zaključila slučaj “samoubistva M. R.” bez provođenja istrage.

Inače, ocu djevojčice već je ranije, prema pisanju njemačkih medija, oduzeto skrbništvo.

GODISNJICA
MARKETING