Portal 072info

DETALJI SINOĆNJEG UBISTVA Amara Dorića ubio Deni Stanišić?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom protekle noći, na području Zenice, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona locirano i lišeno je slobode lice S.D, rođeno 1992. godine, iz Zenice.

Navedeno lice se sumnjiči da je počinilo krivično djelo “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, koje je izvršeno sinoć, deset minuta poslije ponoći, u ulici Jalimamov put, u Zenici, na način da je upotrebom vatrenog oružja, nanijelo povrede licu D.A, rođenom 1992. godine, iz Zenice, koje je od posljedica zadobijenih povreda i preminulo na licu mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj. Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je beživotno tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Paralelno sa uviđajnim radnjama, na identifikovanju i pronalasku izvršioca su angažovane sve raspoložive policijske snage, koje su brzom i efikasnom reakcijom identifikovale, locirale i lišile slobode lice S.D., koje je nakon toga sprovedeno u službene prostorije Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano na okolnosti izvršenja krivičnog djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, lice će u toku dana biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Kako nezvanično saznaje 072info, za ubistvo Amara Dorića sumnjiči se Deni Stanišić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME