724E584F 9716 4E4A 8B67 8D5AA33CB8F8
AUTOR: H.D.
DATUM: Oct 16, 2021 @ 0:14
KATEGORIJA: Crna Hronika
NER FIT

Dejan Ljubojević (23) iz Međaša uhapšen je u srijedu u 6.25 časova zbog sumnje da je usmrtio Aleksandra Vukovića, zvanog Cigo (29) iz Trnjaka, nakon čega je otišao na kafu u obližnju pumpu. Kako saznajemo, Ljubojević je Vukovića nožem ubo 11 puta, a potom je u njega pucao iz pištolja.

POZIV POLICIJI

FIXGEHALT

Zločin se desio jučer oko 2.30 časova kod prodavnice i spomenika palim borcima u centru sela Međaši kod Bijeljine. Nezvanično saznajemo da je Vuković nakon što je uboden uspio mobitelom da obavijesti policiju i kaže im da je povrijeđen.

”Po prijavi su odmah postupili policijski službenici, kao i ekipa Hitne pomoći, koja je povrijeđenog prevezla u urgentni blok Medicinskog centra, gdje je u 3.40 časova preminuo od zadobijenih povreda”, kažu u Policijskoj upravi Bijeljina, gdje navode da su operativnim radom na terenu u 6.25 časova na području Bijeljine pronašli i uhapsili osumnjičenog koji je, prema našim saznanjima, bio pod uticajem narkotika.

– Nakon kriminalističke obrade i prikupljanja dokaza, osumnjičeni D. Lj. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo biti predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, koje će odlučiti o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete, pojasnili su u bijeljinskoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Vuković i Ljubojević su dobri poznanici, a navodno su bili umiješani u poslove sa drogom.

 Oni su se dogovorili da se tokom noći sastanu kod prodavnice. Međutim, u jednom su se momentu posvađali te je došlo do sukoba. Šta je tačno motiv, još se utvrđuje, rekao nam je izvor blizak policiji.

RANIJA HAPŠENJA

Osumnjičeni Dejan Ljubojević dosad nije operativno obrađivan u policiji, dok je ubijeni Aleksandar Vuković stari policijski poznanik. Vuković je, navodno, u sedmom razredu izbačen iz Osnovne škole u Međašima. U decembru 2019. godine Vuković je uhapšen nakon što je prilikom pretresa njegovog stana policija pronašla pet kilograma skanka. Prije upada policije, Vuković je drogu pokušao ubaciti u peć i zapaliti.

Hapšen je i 2012. godine zbog bacanja pirotehničkih sredstava ispred kuće jedne djevojke u Međašima. Na Facebooku je tvrdio da je bacio molotovljeve koktele zbog neraščišćenih odnosa između Vukovića i brata te djevojke. 

LIDER