DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE ŠOKIRALA SRBIJU: Majka priznala da su joj djeca ispala u vodu dok je išla kod ljubavnika!

Podijelite vijest

Biljana Milenković (27) iz Bankovca kod Aleksinca priznala je u policiji da je 24. aprila pošla da se vidi sa slijepim ljubavnikom koji živi na drugoj strani rijeke Turije i da su joj tada djeca ispala iz ruku i udavila se, saznaje „Alo!”.

Njoj je juče određen pritvor do 30 dana i sumnjiči se da je izvršila teško djelo protiv opšte sigurnosti, za koje joj prijeti do osam godina zatvora.

– Ljubavnik je slepa osoba iz sela koja živi sa majkom, a upoznali su se šest dana ranije preko komšinice, kod koje je dolazila sa decom. Prvi put je bila kod njega tri dana ranije, prešavši Turiju, prešla je preko improvizovanog mosta. Muž je bio na poslu, svekar i svekrva nisu bili kod kuće. Ona je ostavila decu da spavaju, otišla kod ljubavnika i vratila se dok su deca još spavala – kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Komšinice Milenkovića, Dragica Banković i Ljiljana Mladenović, svjedoče da porodica živi u velikoj nemaštini, ali da se Biljana brižno starala o djeci.

– Ona je najbolja i najmirnija žena u selu. Nosila je vodu sa reke, jer nisu imali vodu, da kupa decu. Vukla je buriće sa vodom, i nosila dete u rukama, kažu one.

Kobnog 24. aprila, nabujala Turijska reka odnijela je sklepanu drvenu ćupriju, pa je Biljana krenula sa kćerkom Mašom (3) i jedanaestomesečnim sinom Martinom, tražeći mjesto gdje može da je pregazi, iako je oko 20 metara nizvodno imala betonski most. Objasnila je da nije željela da ide mostom kako je komšije iz sela ne bi vidjele.

– Martina je nosila u levoj ruci, a Maša je hodala sve dok nisu došli do obale. Tada je Mašu uzela u desnu ruku potrbuške, oko struka. Međutim, čim je napravila nekoliko koraka, upala je u vodu do kolena, udari vode su je zaneli i Maša je ispala iz ruke. Uspela je da je uhvati, ali je devojčica potonula. Pokušala je da je izvuče, ali je onda ispao i Martin, koga je odnela reka – kaže naš sagovornik.

Kako saznajemo, policija je obavila razgovor i sa ljubavnikom, koji je došao u pratnji majke, jer je slijep. On je potvrdio Biljanine navode da su u vezi.

– Ona je policiji ispričala sve o ljubavniku, ali se brinula najviše da li će odgovarati zbog nestanka dece. Neprestano je ponavljala: „Da li ću krivično odgovarati” – kaže naš sagovornik.

Goran Milenković, otac nastradale djece, ne vjeruje da je Biljana imala nekoga sa kim se viđala.

– Meni je rekla da je išla pored reke da bi Maša bacala kamenčiće. Ne verujem da je imala nekoga. Ako je to seoska glasina, nije tačna – kategoričan je Goran. On ne može da preboli gubitak dece, žaleći što tog trenutka nije bio na obali Turije.

– Kada sam je video, pitao sam je: „Biljo, gde su deca?”. „U vodu”, kaže – „otišli”. Jao, što se ona nije udavila, a deca da su preživela. Ja bih život dao da sam mogao da ih spasem. Maša je bila dete kakvog nema. Čim dođem, pitala bi me: „Tato, jesi li mi kupio salamu da ručam.” Sve sam im kupovao i čolokade i bombone… i kola bih joj kupio, samo da je sada živa – plače Goran dok gleda čitulje na automobilu.

Obdukcija koja je urađena u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu potvrdila je da su se djeca udavila u reci. Maša i Martin će biti sahranjeni na groblju u Bankovcu u 13 časova.

Beba joj pala sa kreveta u porodilištu

Biljana je nehatno već povrijedila kćerkicu Mašu kada joj je nakon rođenja pala sa kreveta u porodilištu.

– Nije videla da je dete na krevetu kada je povukla čaršav, pa je dete palo na zemlju. Vodili su ga u Niš, tamo su utvrdili da mu je napukla lobanja, ali da smo imali mnogo sreće. Biljana se radovala rođenju oba deteta. Ja sam pričao kada smo se uzeli da, ako ne možemo da imamo našu decu, da možemo da ih usvojimo. Ona je pak pričala da to nije isto kao kada je naša krv i radovala se našoj deci. Dobro se starala o njima i ne verujem da bi mogla namerno da ih povredi, kaže Goran.

istinito.com