DETALJI TRAGEDIJE: Nakon udarca kajaka u stijenu, Gazić ostao zarobljen u…

088A226A 85D7 49A7 9368 BFF8FED7700A

Zenica, ali i cjelokupna bh. javnost, je u šoku nakon što je obznanjeno da je nizvodno od Bunskih kanala u rijeci Neretvi pronađeno i izvučeno tijelo mladića Armina Gazića iz Zenice, koji je nestao južno od Mostara, nakon prevrtanja dva kajaka u kojem su bile tri osobe. 

Inače, Gazić važi za iskusnog alpinistu, a u dosadašnjoj karijeri je dosegnuo vrhove do 5.600m (Elbrus-Rusija). Alpinizmom se bavi već 18 godina, a prije četiri godine je stekao zvanje instruktora alpinizma.

Povodom ove tragedije oglasili su se iz Gorske službe spašavanja BiH, te obznanili detalje stradanja mladog Gazića. 

-Akcija potrage i spašavanja za nestalim kajakašem u kojoj su danas sudjelovali spašavatelji ISS Mostar, GSS Mostar, HGSS Mostar i HGSS Čapljina završena je kompleksnom akcijom izvlačenja tijela. 

Akciju je vodio Goran Mitrić iz ISS Mostar. 

Nakon udarca kajaka u stijenu u sredini Neretve kajakaš je ostao zarobljen u sifonu s cjedilom ispod mjesta prevrtanja čamca. 

Mjesto stradanja kajakaša iznimno je opasno, a komplicirana i opasna akcija izvlačenja tijela iz sifona uspješno je završena.

Gorski spašavatelji i ovom prilikom upozaravaju kupače i kajakaše na smrtnu opasnost sifona i cijedila u koritu rijeke Neretve čak i za iskusne plivače i sportaše – poručili su iz GSS BiH. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE