Detalji tuče navijača Borca i Željezničara: Međusobni dogovor za obračun ili sačekuša

Kroz kriminalističku obradu će se utvrditi kako je danas na Kupresu došlo do tuče navijača FK Borca iz Banjaluke i sarajevskog Željezničara, rekao je za “Nezavisne” Ivica Vrdoljak portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegbosanskog kantona.

“To će se sve utvrditi kroz kriminalističku obradu. Postoje dvije mogućnosti da je u pitanju međusobni dogovor za obračun ili je u pitanju i sačekuša. Kako su se našli baš na toj lokaciji i kako je došlo do sukoba”, istakao je Vrdoljak.   

Utvrđuje se i kako je došlo do incidenta u kojem je učestvovalo više stotina navijača.

“Što se tiče ozljeda radi se o manjem broju lica. Mislim da se radi o pet, šest osoba i riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama. Oni su nakon što im je pružena liječnička pomoć pozvani u Policijsku postaju Kupres. O točnom broju privedenih osoba radi uzimanja određenih izjava za sada ne možemo govoriti jer su policijski službenici još uvijek na terenu. Do sada je desetak osoba pozvano u Policijsku postaju Kupres i u tijeku je uzimanje iskaza”, rekao je Ivica Vrdoljak portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegbosanskog kantona.  

 Još uvijek se utvrđuje o čijim se navijačima radi, odnosno kojoj navijačkoj grupi pripadaju.

“To je sada teško utvrditi kojoj skupini navijača pripadaju lica koja su privedena sve dok se ne provede kriminalistička obrada”, dodao je Ivica Vrdoljak.

Video pogledajte OVDJE.