Detalji tuče u bh. školi: Potukli se u učionici, đaku slomljen nos

Screenshot 5 24

U tuči dvoje maloljetnika u banjalučkoj Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” jedan učenik udario je drugog pesnicom u glavu i nanio mu tjelesne povrede, zbog kojih mu je ukazana medicinska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Kako “Nezavisne novine” nezvanično saznaju, radi se o šesnaestogodišnjacima, a povrijeđeni maloljetnik je zadobio frakturu nosa te je nakon zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje.

Nezvanično saznajemo i da se incident desio u srijedu za vrijeme nastave u drugoj smjeni, kada je jedan učenik drugog udario pesnicom u predjelu glave.

Kako je za “Nezavisne” potvrdila Irina Čavić, direktorica ove škole, vršnjačko nasilje se desilo u prostorijama škole za vrijeme nastave u poslijepodnevnoj smjeni. Prema njenim riječima, nakon ovog događaja preduzimaju mjere u skladu s protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u vaspitno-obrazovnom sistemu. 

“U skladu s tim odmah smo obavijestili roditelje, policiju, nadležno ministarstvo, Centar za socijalni rad te preduzimamo ostale mjere koje su propisane protokolom”, rekla je Čavićeva.

Istakla je da škola apsolutno ne toleriše nijedan oblik nasilja i kontinuirano rade na stvaranju klime nulte tolerancije na nasilje. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, u srijedu su identifikovali maloljetnu osobu za koju postoje osnovi sumnje da je počinila krivično djelo teška tjelesna povreda.

“Nadležnoj policijskoj stanici istog dana oko 17.45 radnik srednje škole u Banjaluci prijavio je da je u toj ustanovi došlo do tuče između dva maloljetna lica. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je jedno maloljetno lice zadalo udarac pesnicom drugom maloljetnom licu u predjelu glave, usljed čega je zadobilo tjelesne povrede”, navode iz policije.

Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu.

IZVORNezavisne novine
Prethodni članakNajstariji trener u BiH bez posla: Iako u 8 deceniji života želi da radi
Sljedeći članakDramatičan snimak iz BiH: Kamion vozi normalnom brzinom, a onda iz krivine izlazi…