Portal 072info

Detalji ubistva u BiH: Mafijaška likvidacija migranta

01 5
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te odredio jednomjesečni pritvor državljanima Alžira Lotfi Fandiju (25) i Aimenu Abdougabru (18), koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili migranta na Ilidži koji je bio vezan i zadavljen.  

Portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić rekla je da je pritvor predložen zbog mogućnosti bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemiravanja javnosti.   

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Šta se dešavalo u kući u ulici Vreoca, gdje je u četvrtak u 6:20 sati pronađeno tijelo migranta, još nije do kraja razjašnjeno, a ni identitet nastradalog još nije utvrđen.

Osim toga, dvojica osumnjičenih Alžiraca, koji su također migranti, negiraju da imaju veze s ubistvom. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Istražitelji su bili iznenađeni zbog prizora koji su zatekli, jer se nešto takvo na ovim prostorima rijetko viđa. Prema onome u kakvom je stanju bilo tijelo, sve je više ličilo na mafijašku likvidaciju.

Negirali ubistvo muškarcaNegirali ubistvo muškarca

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Ubijenom su ruke bile vezane plastičnim vezicama. Ljepljivom trakom su ga vezali ispod pojasa i u području lijeve noge. Zatim je umotan u crveno-crnu deku tako što mu je jadan kraj vezan u čvor oko vrata, a drugi kraj oko nogu.

Preko usta i glave mu je vezana crna tkanina, a oko vrata mu je bila obmotana ljepljiva traka. Migrant nije imao šanse da preživi, te je usljed svega što mu je urađeno nastupila smrt.

Poznato je da je policija istu noć oko 22 sata uhapsila osumnjičene kod Željezničke stanice Sarajevo nakon što su ugledali dvojicu migranata koji odgovaraju izgledu izvršilaca.

Sarajevski advokat Zlatko Ibrišimović, koji zastupa jednog od osumnjičenih, jučer je na sjednici predložio da se odbije prijedlog za pritvor.

– Odbrana se protivila prijedlogu Tužilaštva jer iz dokaza koje su dostavili Sudu ne proizilazi da su upravo ove osobe afroazijskog porijekla počinioci ovog krivičnog djela koje im se stavlja na teret – kazao nam je Ibrišimović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zeničanin uhapšen zbog posjedovanja droge

072info.com

Tuzla: Migrant brutalno udario stariju ženu dok je prodavala povrće na Sjenjaku

072info.com

Ukrao “mercedes”, pa izazvao dva sudara i pobjegao

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6