Devet aplikacija uz koje će mobilni užitak u slušanju muzike biti još i bolji

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Naši mobiteli danas nam zahvaljujući raznim aplikacijama sviraju muziku prema našem raspoloženju, ali i govore kad u blizini nastupa novi bend koji smo tek otkrili.

Mobiteli su nam odavno zamijenili mp3 playere. No, ponekad ugrađeni muzički playeri nisu dovoljni. Srećom, danas imamo cijeli niz glazbenih aplikacija koje će slušanje muzike na mobitelu pretvoriti u pravo zadovoljstvo. Nudimo vam izbor odličnih 9 aplikacija koje biste trebali isprobati, ako ih već nemate na svom telefonu.

jet Audio
Jedan od boljih muzičkih playera omogućava kvalitetniji zvuk koji će cijeniti entuzijasti. Aplikacija koristi više efekata i dodataka za bolji zvuk poput AM3D dodatka i Bongiovi DPS. (Android, Windows Phone)

TuneIn Radio
Među popularnijim aplikacijama za slušanje radijskih postaja preko interneta. TuneIn koristi feedove od preko 100.000 postaja diljem svijeta te četiri milijuna podcastova. Preporučuje vam radio stanice po lokaciji na kojoj se nalazite. (Android, iOS)

SoundCloud
Mnoge vam muzičke aplikacije omogućavaju da slušate najpoznatije izvođače, ali SoundCloud će vam pomoći i da pronađete vaš novi omiljeni bend za koji niste ni znali da postoji. Besplatna je i kreirana je za one koji žele otkriti nove bendove i podijeliti to otkriće s drugima. To je prava mala društvena mreža fanova glazbe. Također i prilika za mlade glazbenike jer možete podijeliti i vlastite pjesme. (iOS, Android)

Shazam
Ova aplikacija neizostavna je na listi svakog tko želi brzo otkriti koja to pjesma svira na radiju. Shazam se proslavio odličnim rezultatima u prepoznavanju pjesama nekoliko sekundi, a može se snaći i u bučnijem okruženju. (iOS, Android)

SoundHound
Još jedna slavna aplikacija za otkrivanje imena i autora pjesama. Pjesmu možete i sami otpjevati ili pjevušiti, a aplikacija će vam reći jeste li precizni da pogodite notu. (iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry)

MiXZing
Ova aplikacija je dobra i za muziku i za video. Prepoznat će i pjesme koje slušate i dodati im naslovnice albuma i stihove. Postoji i mogućnost puštanja muzike po vašem raspoloženju aktiviranjem Mood Playera. Vi kažete aplikaciji kako se osjećate, a ona će vam probrati pjesme. Također ovisno o tome koju glazbu učitate na telefon, dobivat ćete i preporuke za dodatni izbor. Kada pozitivno ocijenite neku pjesmu aplikacija će je dodati na vašu playlistu. (Android)

Songkick
Odlična aplikacija za one koji vole koncerte. Stvara vam personalizirani kalendar koncerata onih izvođača čije pjesme imate u svom telefonu i najavljuje vam kada vam najdraži bendovi imaju koncert u blizini. (Android, iOS)

musiXmatch
Aplikacija koja se hvali da ima najveću bazu stihova. Prepoznat će stihove pjesme koja svira u vašoj blizini. (Android, iOS)

Groove (iOS)
Ako ste skinuli puno pjesama i često niste sigurni koju biste prvo pustili ova će vam aplikacija pomoći. Ona stvara playliste od 25 pjesama (ili od 15 do 35) prema vašim navikama slušanja, žanrovima i izvođačima koje preferirate. Također, aplikacija je odlično dizajnirana.