AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Trinaesti međunarodni turnir u sjedećoj odbojci, koji povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine organizira Klub sjedeće odbojke Bosna iz Zenice, igrat će se samo u subotu, odnosno jedan, umjesto dva dana, kazao je na današnjoj pres-konferenciji sekretar tog kluba Ferhat Šehić.

On je najavio kako će zbog pandemije koronavirusa najvjerovatnije izostati ekipa Seta iz crnogorskog grada Pljevlja.

– Oni su od svog ambasadora u BiH tražili mišljenje da li će, kada se vrate kući, morati ići u karantin od 14 dana. Ako budu morali u karantin, ti momci rade i oni neće doći. U tom slučaju mi ćemo napraviti devetu, miks-ekipu, kao što rade i u Evropi – kazao je Šehić.

On je napomenuo da će se turnir igrati na dva terena u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, da bi turnir završili u subotu.

Predsjednik kluba Omer Pojskić istakao je kako nisu željeli otkazivati turnir, ali je najavio da će se klub kao organizator pridržavati mjera zaštite za dezinfekciju učesnika i posjetilaca koji budu došli u Arenu.

Predstavnik Gradske uprave Grada Zenica Armin Mujkić istakao je kako ovogodišnji turnir neće imati kvalitet kao prethodnih godina, ali će Gradska uprava podržati i biti pokrovitelj turnira. Klubovi sjedeće odbojke, najavio je Mujkić, ove će godine iz gradskog budžeta dobiti podršku u iznosu od po 6.500 KM.

Na ovogodišnjem, 13. turniru, trebalo bi nastupiti devet ekipa, a kao gost iz inostranstva sigurno će učestvovati Marsonija iz Slavonskog Broda (Hrvatska), dok će iz BiH nastupiti ekipe – Općina Ilidža, Neretva iz Mostara, Kakanj 92, Breza 304, 26. August iz Mramora te Zenica 92 i Bosna iz Zenice.

Fena