Devetogodišnji dječak napadnut u haustoru!

Devetogodišnji dječak napadnut u haustoru!

sarajevo-zgradeRijetki su oni koji danas žive u Sarajevu, i imaju djecu, a da bar jednom nisu iskusili kabadahije u svojim naseljima, kvartovima haustorima…, i nakon toga dobili samo nijemo ‘slijeganje ramenima’ policije koja se ne miješa u svoj posao.

Devetogodišnji dječak se igrao sa svojim vršnjacima ispred zgrade. Sunce i toplo vrijeme posljednjih dana okupilo je brojne mališane koji su se radosno družili u svom kvartu na Grbavici I.

Oko 18:30 su se počeli razilaziti na poziv roditelja da uđu u svoje domove. I naš devetogodišnjak je radosno utrčao u haustor, a onda mu je, dok je bezazleno čekao lift, prišao nepoznati stariji muškarac i započeo konvezraciju. Dok ga je zbunjeno dijete nijemo gledalo, prišao mu je. zavrnuo ruke, oteo mobitel i igraću konzolu, a zatim pobjegao…

– Čekala sam dijete pred otvorenim vratima stana, da se popne, a onda sam ugledala svog sina koji nije mogao ni da izgovori šta mu se dogodilo, uplakan, blijed i u potpunom šoku, ispričala je za DEPO Portal majka dječaka.

Roditelji su slučaj prijavili policiji i dobili slijeganje ramenima i uobičajen odgovor – to se događa svakodnevno i to više puta na dan! A roditelji valjda trebaju biti sretni što je nasilnik bio ‘dobronamjeran’ pa je od dječaka samo ukrao ono što je mogao, ali eto, bar ga nije udario ili teže ozlijedio. Apsurdno i strašno!

– Ne želim da vjerujem da se to našoj djeci događa baš svaki dan, ali vjerujem da mnogi roditelji imaju slično iskustvo. Ovdje se radi o dječaku od devet godina koji je tek počeo samostalno da izlazi sa vršnjacima, a ako država i društvo na to nisu spremni, onda mi kao roditelji moramo spriječiti da se ovakve stvari dešavaju našoj djeci i stvaraju im traumu još u djetinjstvu, kaže naša sagovornica.

Nažalost, rijetki su oni koji danas žive u Sarajevu, i imaju djecu, a da bar jednom nisu iskusili kabadahije u svojim naseljima, kvartovima, haustorima, i nakon toga dobili samo nijemo ‘slijeganje ramenima’ policije koja se ne miješa u svoj posao.

(Depo)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica