Devetomjesečna beba na sudu zbog “pokušaja ubistva”…

Beba-pelena


Pakistanski policajac suspendovan je sa posla jer je devetomjesečnu bebu optužio za ubistvo i vršio pritisak da se dijete pojavi pred sudom, izjavili su danas zvaničnici.

Advokat Čodri Irfan Sadik rekao je da je beba Muhamed Musa, uz ostale članove svoje porodice, 1. februara upisana u policijskiregistar zbog bacanja kamenica na zvaničnike gasne kompanije.

Suspendovani policijski inspektor Kašif Muhamed, koji je prisustvovao navodnoj kriminalnoj sceni, napisao je u svom izvještaju da je u pitanju slučaj pokušaja ubistva.

Bebu je u prepunoj sudnici sa još 30 optuženih u naručju držao deda Muhamed Jasin. Kritičari navode da su pakistanski policajci često korumpirani i iznose lažne optužbe kako bi izvukli mito ili su potplaćeni.

Sudija Rafakat Ali Kamar naredio je da inspektor bude suspendovan, a djetetu je odredio kauciju, pa će se beba ponovo pojaviti pred sudom 12. aprila.

Advokat odbrane smatra da je trebalo odbaciti optužbu protiv djeteta.

“Sud je jednostavno trebalo da prebaci slučaj pred sud za maloljetnike, gdje bi bile odbačene optužbe protiv nedužnog djeteta”, izjavio je Sadik, prenosi AFP.

Prethodni članakOd sada moguć internetski pregled parcela…
Sljedeći članakGolf je auto koje nema smrti…