dzeko
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 2, 2021 @ 18:40
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Legendarni italijanski napadač Paolo di Kanio (Di Canio) u razgovoru za italijanske medije prokomentarisao je start Intera, a posebno se osvrnuo na bivšeg napadača kluba iz Milana Romelua Lukakua, te našeg asa Edina Džeku.

– Mišljenja sam da je Inter jači nego što je to bilo kada je trener bio Konte, rekao je Di Kanio i dodao:

– Igraju drugačije – ofanzivnije, sviđa mi se što više rizikuju. Edin Džeko ima više kvaliteta u odnosu na Lukakua u nekim situacijama i rezultati su vidljivi. Inter nije zabio 20 golova u prvih šest kola još od sezone 1960/61. Iskreno, mislim da Inter nije mnogo izgubio što je ostao bez Lukakua. Vjerujem da bi Inter osvojio ligu prošle sezone i sa Zapatom u napadu, možda sa nekoliko golova manje.

Potom je uporedio Lukakua i Džeku.

– Lukakuu nedostaje sedam-osam kvaliteta da bude sjajan igrač. Ima malo fudbalske inteligencije. Džeko je igrač koji utiče na ekipu da igra bolje i radi stvari koje Lukaku ne može. Lukaku je dobar igrač, ali nije šampion. Smatram da on trenutno ne nedostaje Interu, zaključio je Di Kanio, koji je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za Lacio, Ternanu, Juventus, Napoli, Milan, škotski Seltik, te engleske Šefild, Čarlton i Vest hem.

LIDER