0D646276 1C50 495E BE2D 873CB6AEEBCD
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 9, 2022 @ 20:30
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Leonardo DiCaprio je fotografisan kako uživa u odmoru s djevojkom Camilom Morrone na otoku St. Barts. Neki korisnici društvenih mreža su ga kritikovali zato što plovi na luksuznoj jahti koja zagađuje okoliš, piše klix.ba.

Podsjećamo, DiCaprio je ambasador UN-a koji se zalaže za podizanje svijesti o tome kako klimatske promjene i nemar o okolišu utječu na čovječanstvo. On je klimatske promjene nazvao najvećom prijetnjom za ljudsku vrstu.

Pozvao je svoje obožavatelje da obrate pažnju na ovaj problem, a ulogom u Netflixovom hitu “Don’t Look Up” je uspio motivisati javnost da poduzme mjere koje štite našu planetu.

Uprkos svom stavu, s djevojkom Camilom i prijateljima od 1. januara plovi Karipskim morem plovi na jahti koja je napunjena sa 523.000 litara goriva. Ova jahta proizvodi ogromne količine ugljen-dioksida koji itekako zagađuje okoliš.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Najnovija zvijezda Hollyweirda Leonardo DiCaprio se nalazi na jahti i pokušava odmoriti od novogodišnjeg partijanja sa Jeffom Bezosom i nada se da će vas moći zavarati svojim stavom o klimatskim promjenama. Jadni Leo”, napisao je jedan korisnik Twittera.

“Niko ne brine o okolišu više od Hollyweirda. Imaju jahte, privatne avione i skupe automobile. Žive raskalašeno. Nemojmo zaboraviti njihovu ljubav prema krvavim dijamantima. Sretni smo što su nam oni idoli”, također je jedan od komentara.

LIDER