fhmz 1
DONETSK REGION, UKRAINE - AUGUST 13, 2020: Strela-10 surface-to-air missile systems move during air defence drills at an army firing range of the Donetsk People's Republic. Valentin Sprinchak/TASS Photo via Newscom
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 8, 2021 @ 11:30
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Danas u BiH sunčanije vrijeme prije podne. Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle ili niskih oblaka. Postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak uvjetovati kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Zbog snažnih udara vjetra narandžasti alarm je upaljen za područje Livna. Žuto upozorenje zbog niskih temperatura izdato je za skoro cijelu Bosnu i Hercegovinu.

U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i šest, na jugu zemlje do 10 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Tekst se nastavlja nakon reklame

U Sarajevu malo do umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko jedan stepen.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U noći na petak snijeg i susnježica i u nizinama Bosne. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U jutarnjim satima će biti jakih udara juga. U sjevernim područjima vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje od sedam do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno sa padavinama prije podne. Većinom će padati snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje kiša. Vjetar većinom slab južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do devet stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti oblačno. U Bosni se očekuje susnježica i snijeg. Kiša na jugu. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i četiri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do osam stepeni.

LIDER