873x400 9
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 9, 2022 @ 10:56
KATEGORIJA: Crna Hronika

Sarajevska policija oglasila se jutros o požaru koji je izbio sinoć u Grdačačkoj ulici u sarajevskom naselju Otoka, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Kako navode u saopćenju, policiju je o požaru u 21.20 sati obavijestio dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo (ZHMPKS).

Dijete koje je spašeno iz požara zadržano u KCUS-u, u stabilnom stanju.

– Na lice mjestra upućeni su policijski službenici PS Novi grad, koji su potvrdili navode prijave i zatekli pripadnike Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo koji su u 21.34 sati lokalizovali požar. Na lice mjesta izašla je ekipa ZHMP Kantona Sarajevo, gdje je doktor konstatovao smrt jedne ženske osobe. Na ukazivanje ljekarske pomoći u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upućene su četiri osobe i to : A. A, L. S., A. H. i S. F.

Tekst se nastavlja nakon reklame

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem , koji je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. Tijelo nastradale vozilom Pokopa prevezeno je u prostorije prosekture Bare – naveli su iz MUP-a KS.

LIDER