Dilaver dogovorio povratak u Čelik, čekaju se još trojica

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pred polazak na 10-dnevne pripreme u Međugorju, šef stručnog štaba NK Čelik, Nedim Jusufbegović izvršio je i selekciju 25 igrača od kojih očekuje da iznesu najveći teret borbe u proljetnoj polusezoni.

Igrači koji idu na pripreme su: Branislav Ružić (golman), Ratko Dujković (golman), Semir Bukvić (golman), Emir Jusić, Vernes Islamagić, Anes Duraković, Bojan Regoje, Dino Jurković, Safet Šivšić, Senad Husić, Eldin Mašić, Enis Sadiković, Duško Sakan, Semir Pezer, Aldin Šišić, Haris Hećo, Fenan Salčinović, Armin Duvnjak, Anes Haurdić, Danijal Brković, Tarik Adilović, Joco Stokić i Hanan Adilović.

ČITAJ JOŠ:  Petev nije ispunio obećanje i nije rekao šta misli o utakmici s Rusijom

Na pripreme neće odmah ići Ante Hrkać i Jasmin Smriko koji će trenirati u Zenici te će se ekipi priključiti u Međugorju kada budu dovoljno spremni.

Selekcijom igrača, viškom u igračkom kadru su kao što su Sportske.ba ranije pisale proglašeni Aid Vehabović (golman), Goran Popović, Dženis Huseinspahić i Almir Pliska te šef stručnog štaba više ne računa na njihove usluge. Golman Vehabović će biti upućen na posudbu u FK Rudar Zenica u Drugoj ligi FBiH – Centar, dok će preostala trojica igrača biti slobodna da pređu u novi klub bez odštete ili sporazumno raskinu ugovor.

ČITAJ JOŠ:  NK Čelik poslao molbu svojim najvjernijim navijačima

Status tri značajna pojačanja koja su ponikla u Čeliku je još uvijek neizvjestan s obzirom da Aldin Đidić i Mahir Karić još nisu razriješili svoj status u FK Sloboda Tuzla, dok Adnan Zahirović nije konačnu odluku da li će se pridružiti zeničkom klubu nakon ponuđenih ugovora.

U međuvremenu Haris Dilaver je dogovorio povratak u Čelik nakon što je nedavno raskinuo ugovor sa grčkim Plationiosm i bit će veliko pojačanje za ”crno-crvene”.

Sportske.ba

GODISNJICA
MARKETING