Dilaver: Domaćinu je sutra zadnja šansa za spas, ali mi želimo nastaviti svoj proljetni niz

Naravno, za to će im sutra trebati pobjeda ili možda remi u slučaju da se poklope neki drugi rezultati. Izabranici Cihata Arslana danas su otputovali za Banja Luku, gdje će boraviti u karantinu pred sutrašnji meč protiv Krupe.

Sigurno da navijači Čelika sutra očekuju novi gol Harisa Dilavera, koji sjajno igra u proljetnom dijelu prvenstva. Ovaj napadač za SportSport.ba govorio je o sutrašnjem meču, te očekivanjima kluba u borbi za Evropu, ali i “nadmetanju” sa saigračem Anelom Dedićem u borbi za najboljeg strijelca kluba.

“Čeka nas stvarno teška utakmica, mislim da je Krupi sutra zadnja šansa da uhvati taj priključak za ostalim ekipama, da se pokušaju spasiti. Mi idemo na pobjedu, kao i svakoj utakmici, imamo pravo da o tome razmišljamo i da nastavimo borbu za gornji dio tabele, ali i da obradujemo naše vijerne navijače”, kaže Dilaver.

Čelik igra dobro u proljetnom dijelu, tako da su svima u klubu ambicije porasle u vezi plasmana na kraju sezone

“Naravno da su nam svima porasle ambicije, eto u prošlom kolu smo imali sreće protiv Radnika, koji je možda zaslužio pobjedu, ali mi smo ostali neporaženi. Sreća prati hrabre, nadam se da ćemo sutra nastaviti s dobrom igrom, te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, a to je naravno pobjeda” ističe napadač Zeničana.

Zajedno sa saigraćem Anelom Dedićem u borbi je za najboljeg strijelca kluba

“Teško je obećati gol, ja mogu samo obećati da ćemo dati svoj maksimum sutra. Mi svaku utakmicu dajemo sve od sebe, a kada je u pitanju utrka za najboljeg strijelca, nadam se da ćemo se i do kraja prvenstva boriti za najboljeg strijelca, odnosno da ćemo nastaviti postizati golove u narednim utakmicama”, kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver strijelac pet golova u šest utakmica u proljetnom dijelu sezone.

SportSport.ba

Prethodni članakProfesionalaca sve manje: Vozač se više ni za dukat ne može naći
Sljedeći članakNAKON FILMSKE AKCIJE U RADAKOVU: Detalji pretresa stana u Zenici, pronađena droga