Diler iz BiH u kući uzgajao marihuanu: Pogledajte šta su pronašli policajci

droga mup tk 25februar2

Pripadnici Sektora kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi E. K. (37) iz Gračanice.

Prilikom pretresa pronađeno je više većih i manjih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, određen broj sjemenki koje izgledom asociraju na sjemenke biljke kanabis, kao i oprema koja se može koristiti za proizvodnju opojne droge, odnosno improvizovana laboratorija (produžni kablovi, led lampe, reflektori, grijalice, ventilatori, mjerač vlažnosti, tajmer i dr.).

Oduzet je i određen broj saksija u kojima se nalaze zasađene biljke, visine od sedam do 60 centimetara, a koje izgledom asociraju na biljke kanabisa, zatim digitalna vaga, drobilica, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Osumnjičeni je uhapšen i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku, uz izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

“E. K. sumnjiči se da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, navedeno je u saopćenju MUP-a TK.

IZVORRadiosarajevo
Prethodni članakUžas u BiH: Osnovac se povređivao, slijedio izazov sa TikToka
Sljedeći članak‘Putinovi muslimani su srpska braća’: Ko je Putinov specijalac koji sa svojom vojskom namjerava da se uključi u rat u Ukrajini