Diletta Leotta otkrila čime bi se bavila da nije novinarka, strast koju je naslijedila od oca

Diletta Leotta otkrila čime bi se bavila da nije novinarka, strast koju je naslijedila od oca

Najpoznatija italijanska voditeljica Diletta Leotta u intevjuu za “Gazzetta dello sport” govorila je o svojoj karijeri novinarke i reporterke.

Kada nije na terenu da komentariše Seriju A, trči u park ili se bavi jogom, a tu je i bodifit. Ljeti pliva i roni u more, po mogućnosti na Siciliji i Kataniji. A u zimskoj sezoni ide na skijanje.

Voditeljica je uodličnoj formi i veliki je zaljubljenik u sport, strast koju je naslijedila od oca.

“Uvijek me je tjerao da isprobam hiljadu aktivnosti, sportski me je odgajao kao dječaka! Kao porodica, uvijek smo išli na skijanje. I siguran sam da ne radim posao kojim se bavim, danas bih bila nagrađivana sportiskinja”, kaže.

Svojom posvećenošću reporterskom životu, koji je usko vezan za njenu drugu ljubav – sport, Dileta inspiriše mnoge žene, ali i ljude u svojoj okolini, pa je često možemo videti kako profesionalno, ali i vatreno izveštava sa fudbalskog terena.

“Trening je za mene od suštinskog značaja, nudi vam priliku da uvijek budete uravnoteženi i spokojni. Između ostalog, ako razmišljamo o efektima serotonina koji se proizvode tokom treninga, shvatamo koliko je on važan za psihofizičko dobrobit. Zapravo, kada se desi, u nekim periodima, da ne treniram puno, zaista osjećam fizičku potrebu da pokrenem svoje tijelo i da odvojim barem 20 minuta treninga”, kazala je.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica