Diletta Leotta otkrila čime bi se bavila da nije novinarka, strast koju je naslijedila od oca

Screenshot 11 2
Podijelite vijest

Najpoznatija italijanska voditeljica Diletta Leotta u intevjuu za “Gazzetta dello sport” govorila je o svojoj karijeri novinarke i reporterke.

Kada nije na terenu da komentariše Seriju A, trči u park ili se bavi jogom, a tu je i bodifit. Ljeti pliva i roni u more, po mogućnosti na Siciliji i Kataniji. A u zimskoj sezoni ide na skijanje.

Voditeljica je uodličnoj formi i veliki je zaljubljenik u sport, strast koju je naslijedila od oca.

“Uvijek me je tjerao da isprobam hiljadu aktivnosti, sportski me je odgajao kao dječaka! Kao porodica, uvijek smo išli na skijanje. I siguran sam da ne radim posao kojim se bavim, danas bih bila nagrađivana sportiskinja”, kaže.

Svojom posvećenošću reporterskom životu, koji je usko vezan za njenu drugu ljubav – sport, Dileta inspiriše mnoge žene, ali i ljude u svojoj okolini, pa je često možemo videti kako profesionalno, ali i vatreno izveštava sa fudbalskog terena.

“Trening je za mene od suštinskog značaja, nudi vam priliku da uvijek budete uravnoteženi i spokojni. Između ostalog, ako razmišljamo o efektima serotonina koji se proizvode tokom treninga, shvatamo koliko je on važan za psihofizičko dobrobit. Zapravo, kada se desi, u nekim periodima, da ne treniram puno, zaista osjećam fizičku potrebu da pokrenem svoje tijelo i da odvojim barem 20 minuta treninga”, kazala je.

Klix.ba