Dinamo i Crvena zvezda su zaradili senzacionalne iznose od UEFA-e, odlično prošao i Partizan

Screenshot 2 41
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ekipe Dinama i Crvene zvezde inkasirale su po više od 10 miliona eura za rezultate u grupnoj fazi Evropske lige, a dobru zaradu ostvario je i Partizan, koji je osigurao proljeće u Konferencijskoj ligi.

Modri su na konto osvojenih bodova u grupnoj fazi inkasirali blizu dva miliona eura, a osnovna zarada zbog visokog koeficijenta donijela im je 12 miliona eura i sve ukupno, a prema podacima medija u Hrvatskoj, Dinamo je u Evropi u ovoj godini zaradio nešto više od 16 miliona eura.

Crvena zvezda je samo remijem u Portugalu zaradila 2,5 miliona eura i to 210.000 eura za osvojen bod u 6. kolu, 1,1 milion za prvo mjesto u grupi, ali i 1,2 miliona eura za plasman u nokaut fazu Evropske lige.

Do meča s Bragom Zvezda je zaradila nešto više od 7,5 miliona eura za igranje u Evropi, što znači da su nakon sinoćnjeg rezultata ukupno inkasirali nešto više od 10 miliona eura samo od UEFA-e.

Kada je riječ o Partizanu, oni su na konto rezultata u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi zaradili nešto više od šest miliona eura

U pomenutoj statistici se ne računa novac koji će klubovi zaraditi od televizijskih prava.