Dino Merlin je bio moj anđeo čuvar

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Popularna bh pjevačica Donna Ares, čije pjesme su bile veoma popularne , preminula je prije 5 godina nakon teške borbe sa karcinomom tokom koje joj je pjevač Dino Merlin pružio veliku podršku.

Donna Ares je preminula 2. oktotobra 2017. godine u 41. godini života. Svojevremeno je ispričala da ju je tokom hemioterapije posjetio popularni pjevač koji joj je bio veliki oslonac i ranije tokom života.

– Posjetio me je i naš veliki čarobnjak, Dino Merlin i to još na snježnoj Bjelašnici. Negdje između šeste i sedme hemoterapije, čini mi se. I to baš u društvu mog školskog Ade i naše pjevačice Maje Sar. Bila je tu i supruga našeg čarobnjaka i njegov menadžer – izjavila je Dona za medije i dodala:

– Sjedili smo kraj kamina i Dino mi je ispričao dvije priče, o dva bolesnika od raka, jedan je ležao i izgubio, a drugi je bio aktivan i preživio. Nisam stigla da mu ispričam svoju priču i da mu nabrojim sve svoje aktivnosti, jer sva sam ta psihostanja već apsolvirala. I Dino je nekada bio moj anđeo čuvar, jer postoji detalj u mom životu koji u javnosti gotovo niko nije znao. Dino mi je učinio životnu uslugu i beskrajno sam mu zahvalna na tome – ispričala je Dona.

Svojevremeno, pjevačica je otkrila da joj je Dino Merlin lično pomogao da ode iz Bosne i Hercegovine u vrijeme agresije na našu zemlju.

– Negdje pred zvanični kraj agresije je održao koncert u Bihaću i nije odolio mojoj želji da napustim BiH i krenem konačno svojim stazama. Rat je tad već gotovo stao. Posjetili smo tadašnjeg gradonačelnika zajedno. Budući da su me moji sugrađani voljeli jednako i tada, Dino je želio da se osigura i da do znanja gradu da me nije on “odveo” ni “ukrao” nego mi samo čini uslugu – rekla je Donna koja se iz Bihaća preselila u Zagreb.

– Uskoro nakon rastanka sa svojima i ratnog mraka divila sam se svjetlima Zagreba koji je u tom trenutku sjajio samo za mene. U Zagrebu smo se i rastali, a tu počinje moje odrastanje – podijelila je Donna jednom prilikom sa svima svoju priču o Merlinu.

Express