Portal 072info

Dino Merlin objavio spot za pjesmu “Sve do medalje” i najavio koncert na Koševu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Nakon pjesama “Ruža”, “Školjka” i “Sunce”, Dino Merlin je 28. novembra u emisiji “Konačno petak” na BHT1 premijerno predstavio video spot za pjesmu “Sve do medalje” – četvrti po redu singl sa novog albuma “Hotel Nacional”.

Video spot je istovremeno objavljen i na Dininom službenom YouTube kanalu koji broji preko 30,000 pretplatnika te ga time čini jednim od najvećih u državi. Merlinove pjesme zavladale su društvenim mrežama, a njegovi spotovi bilježe milionske preglede – samo na njegovom YouTube kanalu pregledani su više od 25 miliona puta!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neposredno nakon objave albuma „Hotel Nacional”, pjesma „Sve do medalje” se izdvojila kao jedna od pjesmi miljenica publike. Društvena mreža Instagram bila je sedmicama preplavljena stihovima iz pjesme #Svedomedalje uprkos tome što pjesma nije bila objavljena na Dininom YouTube kanalu kao što su objavljene ostale pjesme sa albuma.

Video spot za pjesmu “Sve do medalje” rađen je u ko-produkciji Magaze iz Sarajeva i turskih partnera Thinkplus izIstanbula. Konceptualno, video spot prati snažnu naraciju u pjesmi koja je predstavljena rukom predavača koji crta po bijeloj tabli. Kako pojašnjava ekipa koja je radila na spotu, inspirisani dugogodišnjim Dininim radom, htjeli su osmisliti spot prikazan kao predavanje po čemu je spot jedinstven u muzičkom svijetu. Muziku i tekst radio je Dino Merlin dok aranžman potpisuje Dinin dugogodišnji saradnik još sa albuma „Sredinom” – Enes Tvrtković(Godinama, Deset mlađa). Pjesma je snimana u Sarajevu, Zagrebu i Londonu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inače, objavu albuma “Hotel Nacional” Dino je obilježio svjetskom turnejom koja ga je do sada vodila od Jadrana do Pacifika. Početak turneje koju sam Merlin u medijima naziva “pripremom za velike utakmice koje će tek uslijediti naredne godine”, počinje spektakularno – obara rekorde posjećenosti i prodaje ulaznica u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Norveškoj, Njemačkoj, Švedskoj… Čak i u gradovima u kojima prvi put nastupa, poput Udena uNizozemskoj, prošle nedjelje, dvorane su premale za sve one koji žele prisustvovati istinskoj muzičkoj poslastici. Na hiljade posjetilaca sa nestrpljenjem očekuje nove nastupe širom Evrope i svijeta i vrhunski show koji Čarobnjak redovito priređuje bez obzira da li se radi o nastupima u dvoranama ili pred stadionskom publikom.

Interes Dinine publike za koncerte iz dana u dan je sve veći, a zadovoljstvo do sada urađenim poslom ne krije ni sam Merlin koji svoju publiku redovito izvještava o aktuelnostima na svojoj Facebook stranici koja ima više od 700.000pratitelja što je čini najposjećenijom muzičkom stranicom u Bosni i Hercegovini i jednom od najposjećenijih u regiji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dino Merlin za ljeto 2015. godine najavljuje još jedno Koševo i ne očekujemo ništa manje do spektakularni koncert koji će još jednom pokazati zbog čega je najveća regionalna zvijezda.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME