Portal 072info

Dio Facebook profila koji vas može strašno osramotiti

Facebook se konstantno apdejtuje, pa tako svako malo na svom mobilnom telefonu možete vidjeti automatsko ažurivanje ove aplikacije.

Samim tim, neke opcije koje je Facebook ranije uveo – postaju beznačajne, ali ostaju tu – i mogu vam nekada nanijeti dosta, dosta problema.

Jedna od sekcija na Facebooku na koju ste možda i zaboravili, jer je sigurno niste pogledali u proteklih godinu ili dvije dana nalazi se u sekciji About.

Naime, u toj sekciji – postoji dio sa najdražim citatima, bendovima, pjesmama ili stihovima pjesama koji vas mogu kompromitovati u budućnosti.

Vjerovali ili ne – sekcija Favourite Quotes je još uvijek tu, i trebali biste je provjeriti da li ima išta kompromitirajuće u sebi – što vam na koncu može napraviti dosta problema što privatno, što poslovno.

Ovo su koraci:
Otvorite svoj profil
Otvorite About tab
Idite na Details About You koji se nalazi lijevo

Tu imate najdraže citate koje ste možda jednom unijeli, tu se nalazi i nadimak – koji ste možda jednom stavili i slično.

Ako se tu nalazi nešto što bi željeli ukloniti: DELETE, DELETE, DELETE pod hitno.

Mi smo provjerili ovaj dio kod samog osnivača Facebooka, Marka Zuckerberga. Položio je ispit. Odličan odabir citata koje je postavio.

“Fortune favors the bold”

– Virgil, Aeneid X.284

“All children are artists. The problem is how to remain an artist once you grow up”

– Pablo Picasso

“Make things as simple as possible but no simpler”

– Albert Einstein

Podijelite članak