Direktor Australian Opena: Đoković nas neće tužiti i igrat će ovdje sljedeće godine

Screenshot 4 61
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Direktor Australian Opena Craig Tiley govorio je o situaciji s Novakom Đokovićem i poručio je kako srbijanski teniser neće tužiti organizatore turnira.

Tiley se mnogo pojavljivao u javnosti u proteklih nekoliko mjeseci, a glavni razlog je Novak Đoković. Riječ je o prvom čovjeku Teniskog saveza Australije koji je organizovao Australian Open i dao Đokoviću medicinsko izuzeće za nastup, iako mu je na kraju viza odbijena.

Ovoga puta Tiley je u velikom intervjuu za australski ABC poručio da očekuje nastup Đokovića na sljedećem Australian Openu.

“Očekujem da se Đoković vrati naredne godine. Očigledno je da je trebalo da igra i ove godine i to će mu biti namjera i naredne godine. Na kraju krajeva, on je svjetski broj jedan i voli igrati Australian Open”, rekao je Tiley.

Prvi čovjek australskog tenisa tvrdi da Đoković neće tužiti Australian Open, za razliku od vlasti u ovoj zemlji o čemu se već neko vrijeme piše.

“Neće nas tužiti. Mislim da će biti mnogo izvještaja o svemu, pa i o toj situaciji, ali mi smo usredotočeni na organizaciju turnira trenutno”, dodao je Tiley.

ABC prenosi da je Tiley odbio davati odgovore na to na koji način je Australian Open promijenio pravila po kojima je ranija zaraza koronavirusom bila razlog za dobijanje medicinskog izuzeća.