B58B6FB1 64E7 4AA0 905F F69D0FF0C6B8
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 9, 2022 @ 17:20
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Direktor Australian Opena Craig Tilley kaže da bi volio vidjeti Novaka Đokovića na prvom Grand Slam turniru u 2022. godini, ali nije govorio ništa više o tome vjerovatno svjestan da će presuda u ponedjeljak sama po sebi dati sve odgovore.

Najbolji teniser svijeta dobio je izuzeće Australian Opena od strogih epidemioloških mjera, da bi mu nakon dolaska u ovu državu, australska granična policija otkazala vizu.

Đoković, kako se navelo, nije imao dovoljno čvrste dokaze kojima bi dokazao da su postojali razlozi za njegovim izuzećem, nakon čega mu je zabranjen ulazak u zemlju.

“Od početka smo govorili da je prioritet svih nas sigurnost Australaca. Svako ko dolazi ovdje mora biti odgovoran i zato smo donijeli odluku o vakcinisanju. Tokom US Opena je bilo 50 posto vakcinisanih tenisera, a sada je ta brojka 97 posto i to je naša zasluga. Kada smo dali mogućnost medicinskog izuzeća, došlo je do pojedinih kontradiktornosti i lažnih informacija pa smo konstantno dobijali zahtjeve igrača za tim”, kaže Tilley.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Voditelj programa je insistirao na nešto konkretnijim odgovorima, no direktor Australian Opena nije želio nikoga okriviti. “Nemojte ništa uljepšavati, ko je kriv?”, pitao je voditelj:

“Niko nije kriv, a sve ovo vrijeme su kružile lažne informacije. Mi smo razgovarali sa svima i bili smo sigurno da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze u našu državu moraju biti vakcinisani i to je tako. Ja nikoga neću kritivi, a povrh svega, znam šta mi kao turnir možemo napraviti”, rekao je Tilley i za kraj odgovorio na pitanje da li želi vidjeti Đokovića na Australian Openu.

“Da, volio bih da igra na turniru.”

Suđenje Đokoviću počinje u 10:00 sati ujutro po lokalnom vremenu, a po našem večeras tačno u ponoć. Podsjetimo, na sudu će se odlučivati o tome hoće li Đokoviću ipak biti odobrena viza za ulazak u Australiju gdje bi trebao loviti svoju 10. titulu na Australian Openu i 21. na Grand Slamovima.

LIDER