Portal 072info

Direktor Feđa Jovanović o detaljima sinoćnje tragedije na zeničkim bazenima

Sinoć je na bazenima u Crkvicama održan koncert grupe Nemoguće vruće i noćno kupanje. Događaj je protekao u najboljem redu, bez i najmanjeg incidenta, uz prisustvo više od hiljadu posjetilaca, o kojima je brinulo deset spasilaca, te zaštitari agencije Condor. Događaj je okončan petnaest minuta prije ponoći. Sve neophodne mjere i radnje oko organizacije ovog događaja su preduzete kako ne bi došlo i do najmanjeg incidenta.

“Po okončanju koncerta nešto prije ponoći, moj pomoćnik Mugdim Elezenović i ja samo ostali sa radnicima koji su radili na rasklanjanju kompletne scenografije, te smo oko jedan sati iza ponoći napustili bazen nakon što smo se uvjerili da više nikoga od posjetilaca nema u krugu objekta”, kaže direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovinaović.

Po okončanju koncerta i noćnog kupanja, nakon što su svi posjetioci napustili bazene, oko dva sata iza ponoći mladalačka nesmotrenost manje grupe od četiri osobe u kojoj je bila i nesretna djevojka, vratila se na bazene, kako bi se okupali. Ušli su samoinicijativno u krug objekta i tokom kupanja djevojci je pozlilo, nakon čega su njeni prijatelji pozvali hitnu pomoć. U pomoć su pritekli i radnici preduzeća koji rade na održavanju objekta. Nažalost, pokušaji reanimacije nisu uspjeli i djevojka je preminula. Uzrok smrti tek će utvrditi obdukcija.

“Svi mi u preduzeću smo potreseni ovom tragedijom, a pošto sam i sam roditelj, saosjećam sa porodicom preminule djevojke i ovom prilikom im upućujem iskreno saučešće. Tuga i bol u ovom momentu je i za nas velika”, kaže Jovanović uz apel na sve korisnike, a posebno mlade osobe da se pridržavaju pravila i radnog vremena bazena”, istakao je Jovanović.

Kako saznaje Portal 072info obdukcija stradale Zeničanke odgođena je za sutra.

Zenit.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box