Direktor Fonda za pomoć nastradalim područjima posjetio Zenicu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Direktor Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac u odvojenim posjetama sastao se sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona Miralemom Galijaševićem i gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem.  Upoznao ih je sa dosadašnjim aktivnostima Federalnog fonda i neophodnosti nastavka saradnje, koja je ocijenjena kao  izuzetno dobrom.

Direktor Jaganjac je u razgovoru sa gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem i njegovim saradnicima informisan da je pitanje uništenih kuća u poplavama rješeno, ali da još uvijek ostaje otvoreno pitanje rješavanja klizišta u selu Smajići, koji ugrožava tridesetak kuća i klizište Mala Rijeka koje ugrožava putnu infrastrukturu. Ovom prilikom potpisani su Tripartitni ugovori sa 25 privrednih subjekata u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM.

 Direktor Jaganjac prilikom posjete Zenici posebno je naglasio važnost koordinacije aktivnosti u pogledu izgradnje, sanacije stambenih objekata, putne infrastrukture i klizišta, a potom i sistemskog rješavanja prikupljanja novčanih sredstava Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na području Federacije BiH.

rtvze.ba

GODISNJICA
MARKETING