Portal 072info

DIREKTOR JP GRIJANJE: Neću dati ostavku, strategiju grijanja napravio sam još 2009. godine!

Foto: Avaz

Na današnjoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj se najviše raspravljalo o situaciji u gradu s grijanjem, Sead Kaknjo, direktor JP “Grijanje” Zenica,  poručio je da ne smatra kako bi trebao dati ostavku na poziciji prvog čovjeka ovog javnog preduzeća.

Tom prilikom, kazao je da je napravio strategiju grijanja grada još 2009. godine, koju su svi sa oduševljenjem prihvatili.

  • Napravio sam strategiju grijanja Zenice još 2009. godine i svi su je sa oduševljenjem prihvatili. Nisam se u tome doticao izvora toplote. Imam komunikaciju sa AMZ-om. Grijanja neće biti do subote. Od kotla broj 1 nema ništa i ide se na sanaciju kotla broj 2. AMZ je privatna kompanija i u ovoj situaciji oni gube milione. Ostavku na poziciju direktora neću dati, jer smatram se čestitim i poštenim čovjekom koji može pomoći ovom gradu – kazao je Kaknjo.

I dok je jučer kazao da će građani imati normalnu grijnu sezonu obećavši tople radijatore danas u poslijepodnevnim satima, brojna domaćinstva, u najboljem slučaju, u stanovima i kućama boravit će pod jorganima sve do subote.

I dok su građani danima bez grijanja, direktor Kaknjo još je izjavio da je prerano govoriti hoće li računi građanima za mjesec januara biti oprošteni.

  • Preuranjeno je govoriti o tome da se računi za mjesec januar ne ispostavljaju građanima ili oproste, ali će Uprava preduzeća zajedno sa Gradskom upravom donijeti odluku sa kojom bi građani trebali biti zadovoljni – kazao je Kaknjo u izjavi za Zenit.ba
Podijelite članak

Počitajte još

Pacijent pozitivan na koronavirus danima ležao u zeničkoj bolnici

072info

Pozitivna priča “male” Zenice

Redakcija

Nova dva slučaja koronavirusa u BiH: Jedan pacijent iz Zenice, drugi iz Zavidovića

072info