Direktor Pfizera: Život bi se mogao normalizirati u sljedećih godinu dana

Screenshot 6 41
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Izvršni direktor Pfizera, kompanije koja sa njemačkim BioNTechom proizvodi vakcinu protiv koronavirusa, Albert Bourla očekuje da će se pandemija završiti u sljedećih godinu dana te da će se se vakcinacija možda vršiti svake godine. “Mislim da će se život normalizirati u sljedećih godinu dana. To ne znači da se više neće pojavljivati novi sojevi virusa i to ne znači da ćemo moći nastaviti živjeti bez vakcina. Ostaje da vidimo šta će se desiti”, izjavio je u intervjuu za ABC.

ČITAJ JOŠ:  U FBiH počinje isplata invalidnina za august

Njegova pretpostavka o završetku pandemije je ista pretpostavci izvršnog direktora još jednog proizvođača vakcine protiv koronavirusa Moderne Stephanea Bancela. On je ranije za švicarski list Neue Zauercher Zeitung izjavio da će pandemija biti završena u sljedećih godinu dana.

Bourla smatra da će se vakcinacija protiv ovog virusa vršiti jednom godišnje.

“Za mene najizgledniji scenario, s obzirom na to da se virus proširio na cijeli svijet, jeste da će se nastaviti pojavljivati novi sojevi koronavirusa. Imat ćemo i vakcine koje će biti upotrebljive godinu dana i smatram da je godišnja vakcinacija najizglednija. Ne možemo reći da je to definitivno, jer moramo sačekati i sagledati podatke”, ukazao je izvršni direktor Pfizera.

ČITAJ JOŠ:  Pfizer: Vakcina za djecu nije pružila očekivani imunitet, uvodi se treća doza

Prema procjeni dijela njemačkih ljekara, koja je objavljena početkom ovog mjeseca, pandemija bi mogla završiti, odnosno život bi se trebao normalizirati za šest do devet mjeseci.

GODISNJICA
MARKETING