Direktor u šoku, roditelji i javnost zgroženi, učenice na Facebooku ismijavaju događaj!

srednja-mjesovita-skola2-600x450

Nakon što smo objavili snimak maltretiranja ali i brutalnog prebijanja jedne maloljetne učenice iz Mješovite srednje škole u Tuzli koji se dogodio u petak oko 17 sati a na nakon toga je postavljen i na videoservis „You Tube” o ovom nemilom događaju obaviješteni su roditelji, kao i policija.

Fb-Djeviojke1-600x548Na video snimku su tri maloljetnice i jedna tek punoljetna osamnaestogodišnjakinja.

– U toku dana smo dobili nekoliko mailova od građana koji su nam poslali taj snimak. Informacije je proslijeđena nadležnima, koji će odlučiti kakve će aktivnosti biti poduzete u vezi s ovim događajem – za Tuzlanski.ba rekao je je izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Maloljetne A. P. i K. Dž., te osamnaestogodišnja S. Š. nakon kratke rasprave, silom su iz škole izvele kolegicu S. G. kojoj su nakon niza provokacija makazama odsjekle dio kose, a nakon toga oborile na asfalt, gdje su je pesnicama i nogama brutalnoi i pretukle.

– Mi smo u potpunom šoku. Obavili smo razgovore sa svim učesnicama, njihovim roditeljima, te policijom. Predložićemo rigorozne sankcije o kojima će konačnu odluku donijeti Nastavno vijeće – za naš portal kazao je Nesib Hasanović, direktor škole.

Kako saznajemo saslušana je i pretučena S. G., koja je kazala da je svađa krenula bez ikakvog povoda. Uprava škole predložila je disciplinsku mjeru isključenja iz škole za Dž. K. koja je i jedan od inicijatora ovog brutalnog događaja, dok je kako nezvanično saznajemo, S. Š. sama podnijela zahtjev da napusti školu.

Prema našim saznanjima, osamnaestogodišnja S. Š. od petka i nemilog događaja još nije vratila kući, a roditelji osim brige zbog ovog incidenta, sada su zabrinuti i zbog njenog nedolaska kući tokom vikenda.

Javnost u Tuzli je zgrožena događajem od petka, posebno zbog činjenice da su u njemu učestvovale djevojke, od kojih su tri bile maloljetne.

Razočaravajuća je i činjenica da sami akteri ovog događaja od cijele situacije prave cirkus i putem Facebooka šale se na račun upravo onoga što su uradile.  

(Tuzlanski.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE