Portal 072info

Direktor zeničke bolnice Rasim Skomorac na kongresu u SAD-u

Od 28.04.2018. do 02.05.2018. u New Orlensu, SAD, održan je Kongres Američke neurohirurške asocijacije (American Association of Neurological Surgeons), a u nastavku i Leadership Symposium na Semmes Murphey  klinici u Memfisu 04.05.2018.

Na oba ova događaja kao pozvani predavač boravio je Doc.dr.sc. Rasim Skomorac. Na AANS-u je u sklopu Internacionalnog dijela Kongresa imao prezentaciju pod naslovom „Surgery for Posterior Fossa Tumors-our experience“ i ista je visoko ocijenjena kroz diskusiju, obzirom na uslove u kojima radimo i naše tehničke mogućnosti u poređenju sa američkim kolegama, kao i kolegama iz drugih zemalja svijeta. Na Leadership simpozijumu, kao Predsjednik Udruženja Neurohirurga u BiH, kroz svoju prezentaciju predstavio je Organizaciju neurohirurških jedinica u zdravstvenom sistemu BiH.

Značajno je istaknuti da se radi o jednom o najvećih neurohirurških događaja u svijetu i velika je i rijetka čast da se u internacionalom dijelu kongresa iz svih preostalih zemalja svijeta, nađe mjesta i za predstavljanje neurohirurških iskustava i znanja iz Bosne i Hercegovine. Bila je to prilika da se o našoj zemlji čuju i pozitivne stvari, a da se i pokaže da u stručnom smislu i mi kao mala zemlja imamo šta ponuditi.

Ovo je ogromno priznanje za Kantonalnu bolnicu Zenica kao i  Dr. Rasimu Skomorcu, za sav dosadašnji rad  i razvoj Odjela za neurohirurgiju Kantonalne bolnice Zenica, te višegodišnje predstavljanje na najznačajnijim međunarodnim stručnim skupovima, kroz stručne radove ljekarskog kadra odjela.

Ovo će svakako predstavljati pozitivan podstrek daljnjem stručnom radu i potvrda do sada postignutih značajnih rezultata, kako u bavljenju strukom tako i u naučnom radu.

Podijelite članak