DIRLJIVA PRIČA: Sa 30 KM preživi mjesec dana

DIRLJIVA PRIČA: Sa 30 KM preživi mjesec dana

pomoc1

Tužna i dirljiva priča dolazi nam iz Visokog iz mjesta Gornji Poriječani u kojem živi tročlana porodica u dosta teškim i za život nemogućim uslovima.

Radi se o porodici Aksamović u kojoj živi 29-godišnji Alen sa svojom suprugom i sinom, te tako dan za danom njihov život prolazi bez ikakvih primanja kao i bez ijednog člana njihove bliže porodice.

Alen je mladi otac koji je kroz život prolazio velike nedaće, pretrpio mnogo bola da bi na bilo koji način i u bilo kojim uslovima uspio na neki način da prehrani svoju porodicu, te tako preživi svaki dan koji mu je stajao na putu.

Ono što je pristiglo ovu porodicu jeste da je Alen bio primoran da proda svoju kuću kako bi platio ekshumaciju oca iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, pa se poslije toga desila još jedna tragedija, a to je smrt njegove majke.

Obzirom na nedaće koje su ga zadesile, nakon svih problema ovaj mladi otac ne bira posao kojim će se baviti, niti bira mjesto gdje će raditi, već mu je potrebno da na bilo koji način prehrani svoju porodicu koliko god je to moguće.

On iz dana u dan pokušava naći bilo kakav posao, isti ne bira, te mu se zna desiti da radi najteže poslove, obzirom da mu novac treba jer je podstanar u jednoj kući, čija režija iznosi 30,00 KM, a istu zbog nemogućnosti i ne posjedovanja finansijskih sredstava nije bio u stanju platiti već četiri mjeseca.

Kako je ova tužna priča izuzetno dirljiva i vidno zabrinjavajuća, važno je naglasiti da su prošli mjesec Alen, njegova supruga i njegov sin, preživjeli sa 31,00 KM, te i pored svega uspjeli  hrabro stajati na nogama, te se truditi iz dana u dan da pokušaju naći izlaz iz ove krizne situacije u kojoj se već duže vrijeme nalaze.

Porodica Aksamović zatražila je pomoć preko nekoliko ljudi, pokušali su potražiti i uraditi što više posla da bi zaradili te na taj način prehranili porodicu, ali u tome su rijetko kad uspjevali.

pomoc2

Tokom razgovora sa Alenom, želio je da se zahvali svima onima koji su mu pomogli tokom njegove tužne i jezive priče, ali i naravno svima onima koji mu pomažu na bilo koji način, a naručito organizaciji „Bosna i Hercegovina – Humani ljudi“. On se nada da će uskoro naći posao, te da će na taj način on živjeti skromno, a uz to pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS