Portal 072info

DIRNUT ĆE VAS DO SUZA: Umirući otac napisao pismo kćeri (5)

otac

Tom Attwater umire od tumora na mozgu, a od iste bolesti oboljela je i njegova kćer. Kelli ima samo pet godina, a pobijedila je tumor dvaput. Ipak, postoji velika vjerojatnost da joj se tumor vrati pa njezin otac prikuplja novac za njezino liječenje, a potrebnoj joj je otprilike 820.000 dolara.

Osim sredstava za liječenje Tom je svojoj kćeri pripremio i pismo sa savjetima o stvarima koje je čekaju u životu.

“Draga Kelli, žao mi je što te neću gledati kako odrastaš, iako to jako želim. Molim te nemoj kriviti druge ljude za to. Većina toga u životu je čista sreća koje meni počinje nedostajati. Kad bih barem imao riječi zbog kojih bi se bolje osjećala. Kada barem ne bih imao tumor pa da me ne moraš ovako često gledati u boli. Želio bih da su mnoge stvari drugačije, no nisu”, stoji u pismu oca svojoj kćeri.

Rekao joj je kako mnogi očevi i kćeri imaju desetljeća za razgovore, a da on to s njom nema. Stoga joj je dao nekoliko savjeta dok je još tu, piše expressandstar.com.

“Škola. Svi kažu da je važno jako se truditi u školi. Nadam se da ćeš ti uvijek dati sve od sebe. Ja sam bio dobar u školi, no je li mi to donijelo mnogo dobroga u životu? Ne baš. Škola jest bitna, no imaj na umu i da se zabaviš.

Dečki. Sada još ne radiš razliku između dječaka i djevojčica, vidiš svu djecu kao svoje prijatelje. No, to će se promijeniti kako budeš starija. S obzirom da mene neće biti da ti dajem savjete o dečkima i njihovim stvarnim namjerama, evo što ću ti reći. Teško je opisati kakav je osjećaj biti zaljubljen. Možda se sjećaš mene i mame kako smo se smijali i mazili na kauču, a jednom kada ljubavna srca i cvijeće izblijede to je ono kako izgleda prava ljubav.

Uvijek biraj dečke koji imaju gospodske manire i poštovanje. Zamisli ih kako s nama piju čaj i razgovaraju s obitelji za našim stolom. Ako misliš da bi se uklopili, našla si pristojnog dečka.

Nažalost, doživjet ćeš i da ti slome srce. To užasno boli i osjećat ćeš se kao da je kraj svijeta. No, preboljet ćeš to. A kada ti veza neće uspjeti pokušaj biti draga. I dečki imaju osjećaje.

Brak. Često sanjam o tvom danu vjenčanja i zamišljam se sa očima punih suza dok te vodim prema oltaru. Neću to moći učiniti, žao mi je dušo. Ali gledat ću ti preko ramena taj dan i bit ću ponosan i sretan što si našla nekoga posebnog za sebe tko će se brinuti o tebi.

Mama. Ti i mama ćete se ponekad i posvađati, pogotovo kada ćeš biti u tinejdžerskoj dobi. Molim te zapamti da te ona obožava i da ti želi najbolje. Zagrli mamu kada će biti tužna i pomozite jedna drugoj kroz teška vremena kada mene ne bude bilo.

Prijatelji. Budi prema ljudima onakva kako želiš da se oni odnose prema tebi. Budi ljubazna prema svima koji ti pomažu, uvijek.

Budi sretna. Nikada se nemoj smijati na 50 posto, uvijek se smij na 100 posto. Nema smisla da ti govorim da ne budeš tužna kada odem, znam da ćeš biti. I želio bih tada biti uz tebe i zagrliti te dok se ne nasmiješ”, stoji u pismu.

 vecernji.hr

Podijelite članak