Disciplinska komisija N/FSBiH bez milosti: Najgore prošli Čelik, Sarajevo i Željo

Disciplinska komisija N/FSBiH bez milosti: Najgore prošli Čelik, Sarajevo i Željo

U krovnoj kući bh. fudbala bavili su se brojnim pitanjima, a nekoliko premijerligaških timova ‘debelo’ je kažnjeno, ponajviše zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i samih nereda na stadionima.

Disciplinci nisu bili miroljubivi ni za dešavanja koja su se dogodila na nedavnoj utakmici između Čelika i Željezničara. Zeničani su, podsjetimo, prekinuli utakmicu, u jednom momentu je flašom pogođen i trener gostiju Amar Osim, a na kraju crno-crveni će morati u kasu Saveza uplatiti 8.000 KM, u roku od 15 dana od danas pravosnažnosti odluke, dok je Željezničar lakši za 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

Neredi na stadionu, odnosno upotreba pirotehničkih sredstava, koštala je Željezničar za dodatne 3.500, ali zbog dešavanja na prethodnim utakmicama protiv Zrinjskog i Mladosti, a bez kazne nije prošao ni službeni predstavnik ‘Plavih’ Adin Mulahasanović koji će morati platiti 500 KM.

S kaznama su se suočili i u Širokom Brijegu. Dešavanja na utakmici s Radnikom koštala su tim s Pecare s 1.000 KM, duplo veći iznos Borac mora platiti za nacionalistička skandiranja u meču protiv Radnika, dok je Sarajevo upotreba pirotehnike na meču s Čelikom koštala velikih 6.000 KM.

U Veležu su, s druge strane, dobili opomenu zbog upotrebe pirotehnike, a u Slobodi 1.000 KM zbog loše organizacije susreta protiv Rođenih.

SportSport.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS