DIVLJAČKI POHOD U VISOKOM: Sejdići pretukli pacijenta dok je ležao na hirurškom krevetu u Hitnoj

v 68

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona okončalo je istragu protiv Mirsada Mike, Hamde i Ermina Sejdića iz Visokog te je protiv njih podignuta optužnica koju je nadležni sud potvrdio.  

Napravili haos

Naime, 15. oktobra prošle godine u Visokom oko 18.20 sati Sejdići su u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Visoko napravili haos i demolirali prostorije napavši A. M. i policijsku patrolu koja je došla na intervenciju.

Prema navodima optužnice, A. M. je dovezen u Hitnu radi pružanja medicinske pomoći, a Sejdići su ga napali pred visočkim policajcima Š. M. i Dž. S.

Njih trojica su upala u prostorije te su vidjeli A. M. koji se nalazi u ordinaciji na hirurškom stolu, gdje su mu ljekari sanirali povrede. Prišli su povrijeđenom muškarcu koji je ležao na stolu te ga počeli udarati šakama u lica i tijelo na očigled šokiranih ljekara i medicinskih sestara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nesretni A. M. je od siline udaraca pao na tlo, gdje su ga Sejdići nastavili šutirati dok se on bezuspješno pokušao braniti.

Sejdići su u rušilačkom pohodu rušili i lomili inventar, a prevrnuli su i hirurški sto čak i pred policajcima Š. M. i Dž. S. koji su, prema patrolnom nalogu, došli da smire situaciju.

Pripadnici PS Visoko pokušali su razdvojiti Sejdiće od A. M., a oni su i njih napali. Mirsad Sejdić je u tom metežu šakom udario policajca Š. M. u stomak.

Tražili pojačanje

I pored svega, policajci su uspjeli razdvojiti Sejdiće i istjerati ih iz ordinacije te su od šefa smjene zatražili pojačanje. U međuvremenu je ispred Hitne došla veća grupa Roma te su im se Sejdići priključili.

Mirsad Sejdić je u grupi nastavio upućivati prijetnje i psovke policajcima i krenuo je ponovo da udari Š. M. Policajac se uspio odbraniti pomoću gumene policijske palice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ubrzo je stiglo pojačanje koje je grupu rastjeralo, a Sejdići su uhapšeni.

Povrede rebara i glave

Sejdići su A. M. nanijeli lakše tjelesne povrede u vidu nagnječenja glave s krvnim podlivom u predjelu desne jagodice i nagnječenja desne strane stražnjice. Policajac Š. M. je, također, zadobio lakše tjelesne povrede u vidu nagnječenja lijevog rebarnog luka i lijeve slabine i nagnječenja desne šake.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz