Divna priča iz Opće bolnice: Trudnica preboljela težak oblik COVID-19 i porodila se

trudnica pljacka beograd srbija juli2020 pixabay
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iz sarajevske Opće bolnice sutra će biti otpuštena dva pacijenta koja su imala tešku bitku sa koronavirusom, te – nakon skidanja s respiratora, oporavljeni će otići kući.

Radi se o trudnici, M. S. iz Sarajeva, koja je stigla u COVID odjel intubirana i u teškom stanju.

Zahvaljujući medicinskom osoblju, pacijentica se oporavila i rodila zdravu bebu.

Drugi pacijent S. B. je osoba iz Sarajeva sa Down syndrome, i nakon velike borbe, također je skinut s respiratora i oporavljen odlazi iz ustanove.

Ljekarke i medicinske sestre COVID tima i Intenzivne njege će im sutra prirediti svečani ispraćaj ispred Urgentnog centra.

Podsjetimo i da je prije nekoliko dana portal Radiosarajevo.ba objavio priču o pacijentu ove bolnice, H. G. koji je rođen 1982. godine i koji je na intenzivnom odjeljenju proveo 30 dana zbog teške bitke sa koronavirusom.

Srećom, ova priča se dobro završila, ali je ostalo bitno upozorenje – jer ovaj muškarac nije bio vakcinisan.

“Indikatori koje analiziramo svakodnevno govore o težini ove epidemije. Sve građane Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine molim, da se izbjegavaju veći skupovi. Posebno je važna zaštita na svim okupljanjima. Mi smo tu da pomažemo, a građane molimo da nam olakšaju”, kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović za portal Radiosarajevo.ba prije nekoliko dana.

GODISNJICA
MARKETING