Divne vijesti: Za manje od 36 sati sakupljeno 30 hiljada eura potrebnih za operaciju dječaka Mahira!

Divne vijesti: Za manje od 36 sati sakupljeno 30 hiljada eura potrebnih za operaciju dječaka Mahira!

Nakon jučerašnjeg pokretanja apela za liječenje za dječaka Mahira Neslanovića iz Busovače, koji ne čuje i ne govori, danas stižu radosne vijesti, piše portal Hanuma.ba.

Naime, danas je na zvaničnoj Facebook stranici HO Pomozi.ba objavljena informacija koja je obradovala cjelokupnu javnost. Za manje od 36 sati od pokretanja apela za liječenje malenog Mahira, sakupljen je cjelokupan iznos, u iznosu od 30 hiljada eura.

“Jutro startamo sa divnom viješću! Za manje od 36h od našeg apela za malenog Mahira, prikupljeno je 30 000 EUR za ugradnju kohlearnog implantata.

Mahirovi roditelji su skupili iznos od 10 000 EUR, tako da je skupljeno dovoljno novca za operaciju. Sada je samo potrebno izabrati kliniku u Turskoj koja će trogodišnjem Mahiru uraditi operaciju.

Hvala svima od srca na donacijama”, stoji u Facebook objavi.

Podsjećamo, Mahirova jedina nada da povrati sluh i govor je operacija u Turskoj, koju treba uraditi u što kraćem roku.

Ugradnja kohlearnog implantata moguća je i u BiH, ali postoje duge liste čekanja i upitno je kada bi Mahir mogao doći na red za operaciju.

Cijena kohlearnih implantata i operacije u Turskoj se kreće od 35.000 do 45.000 eura, u ovisnosti od vrste aparata. Porodica je također pokrenula apel na društvenim mrežama, te su jedan dio sredstava su ranije, sami prikupili.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica