Dizajn iPhonea 6 već gotov?

iPhone

Analitičar kompanije Coewn and Company tvrdi da je Apple odlučio kako će izgledati nova generacija iPhonea. Ova investiciona kompanija je takođe imala par informacija i u vezi sa iPadom.

Dosadašnje informacije koje stižu od brojnih analitičara uglavnom ukazuju na to da Apple pravi iPhone koji neće imati ekran od 5 inča.

Nakon brojnih nagađanja u vezi sa novim smartfonom, analitičar Timoti Arkuri tvrdi da će iPhone 6 imati displej od 4.8 inča i da je to već odlučeno u Appleu.

Unapređenja iOS-a mogla bi da budu fokusirana na iBeacon, Touch ID i Passbook s obzirom da kompanija sve više pažnje pridaje plaćanju mobilnim putem.

Iako je veliki broj analitičara ukazao na veličinu ekrana od 4.7 ili 4.8 inča, postoje i oni koji smatraju da će svjetlo dana ugledati uređaj dijagonale 5.5 inča poput kompanije DisplaySearch, dok jedan kineski analitičar tvrdi da bi veći uređaj mogao da bude predstavljen nakon premijere smartfona sa dijagonalom od 4.8 inča.

Međutim, smartfon sa dijagonalom od 5.5 inča uveo bi Apple na teritoriju fableta i udaljio van zone udobnih i uređaja lakih za korišćenje uz pomoć samo jedne ruke.

Cowan and Company takođe tvrdi da bi početkom 2014. Apple mogao da predstavi i iPad od 13 inča koji bi mogao da dodatno stanji liniju između tableta i personalnih računara.

Početkom mjeseca DisplaySearch je izjavio da će novi iPad koristiti 12.9-inčni 2.732 x 2.048p displej – što bi bilo identično gustini piksela koju posjeduje iPad Air.

B92