Portal 072info

Djeca iz Topčić Polja dobila novo igralište

U prisustvu velikog broja mještana, jučer je u Mjesnoj zajednici Topčić Polje otvoreno rekonstruisano sportsko igralište.

Vrpcu su simbolično presjekli i igralište predali na upotrebu gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjednik Savjeta MZ Topčić Polje Suad Skopljak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U sklopu izvođenja radova rekonstrukcije igrališta asfaltirane su podloge za terene za fudbal i košarku te ograđeno područje za poligon.

Grad Zenica je finansirao ovaj projekat sa 56.113,20 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Projekat izgradnje sportskog igrališta u MZ Topčić Polje je jedno od mojih obećanja mještanima ove mjesne zajednice, koje se na radost svih nas ostvarilo. Imamo još projekata koje planiramo realizovati ovdje. Najviše me raduje što će naša djeca imati adekvatne uslove za bezbrižnu igru. Grad je obezbijedio sredstva za izgradnju i uređenje još nekoliko dječijih igrališta u Zenici“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik Kasumović je istakao da je opredjeljenje Gradske uprave da ravnomjerno ulaže u sva područja Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kao što znate, igralište u Topčić Polju je uništeno u poplavama 2014. godine. Rekonstrukcija ovog igrališta bila je prioritet Gradske uprave Zenica. Sretni smo što su radovi okončani i što će djeca moći iskoristiti lijepo vrijeme za igru i boravak u prirodi” dodao je gradonačelnik.

Mještani Topčić Polja su s odušvljenjem dočekali da sportski poligon ponovo bude u funkciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odavde su ponikli dobri sportisti. Nadam se da će obnovljeni poligon poslužiti mladim naraštajima da krenu stazama uspješnih i velikih. Trebalo je vremena da se sve vrati u funkciju. Zahvalnost, prije svega, dugujemo našem gradonačelniku gospodinu Fuadu Kasumoviću, koji je ulagao velike napore da se projekat realizuje” rekao je Suad Skopljak, predsjednik Savjeta MZ Topčić Polje.  

Podijelite članak
  • 71
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME