Portal 072info

Djeca iz Zenice na interkulturalnoj razmjeni u Švicarskoj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Grupa od 40 djece i šest supervizora iz Udruženja “Naša djeca” Zenica danas putuju u Švicarsku na interkulturalnu razmjenu, gdje će provesti dvije sedmice sa svojim vršnjacima iz Makedonije, a sve aktivnosti za djecu bit će održane u Pestalozzi selu.

Udruženje “Naša djeca” je u proteklom periodu prepoznato od Pestalozzi fondacije iz Švicarske kao partner na programu razmjene djece i njihovog boravka u Dječjem selu u Švicarskoj. Imajući to u vidu, Udruženje je prvo iz Bosne i Hercegovine pozvano da osigura učešće djece iz Zenice u razmjeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Djeca će pohađati kurseve i radionice iz oblasti interkulturalnosti, dječjih prava, jednakosti i poštovanja drugačijih. Mnoga djeca koja su bila dio ovog programa danas su mladi lideri u svojim školama i zajednicama.

Podršku za to putovanje pružili su ArcelorMittal Zenica, Plastic Art Foundation iz Švicarske, Grad Zenica te Pestalozzi fondacija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Udruženje niz godina radi sa djecom i za djecu te je 2011. godine osnovalo i prvi Dječji parlament u Zenici koji je formaliziran svečnim sastankom u Gradskoj upravi Zenica krajem 2014. godine. Na taj način, Grad Zenica je prepoznao djelovanje grupe koja ima za cilj da poboljša položaj djece u tom gradu. Djeca su osnažena u različitim oblastima kada su u pitanju prava djece te bi učešće u ovakvom programu bilo od neizmjernog značaja za njih, saopćeno je iz Udruženje “Naša djeca”.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME