20210709174839 670910
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

Amaja Aja (2) i Amir Ali (5), brat i sestra, koji su početkom ove godine nestali u Švajcarskoj možda se nalaze na teritoriji Srbije, objavila je NVO Astra na zahtjev organizacije “Missing children Switzerland”.

Majka Amaje i Amira je na društvenim mrežama nudila novčanu nagradu osobi koja da informaciju o nestaloj djeci. Za tačnu lokaciju nudila je 5.000 evra, a 10.000 evra osobi koja ih krije.

Kako je objavila ova organizacija, postoje indicije da se mališani nalaze u nekoj od sljedećih zemalja: Srbija, Slovenija, BiH, Crna Gora, Hrvatska ili Švajcarska.

Kako je navedeno, djevojčica Amaja Aja ima oko 100 centimetara visine, svijetlo riđu kovrdžavu kosu i svjetlije zeleno-braon oči.

Djeca su nestala istog dana, 29. januara ovde godine, a kako su prenijeli švajcarski mediji, majka mališana rekla je da je djecu na nepoznato mjesto odveo njen bivši muž, prenosi “Blic.rs“.

Prema njenim navodima, sud je naložio ocu da vrati djecu, međutim on to nije učinio.

On je uhapšen i priveden u martu, međutim djeca još nisu pronađena i policija intenzivno traga za njima.

“Moj bivši partner je došao u Švajcarsku 5. decembra kako bi po dogovoru viđao decu. Jednom ih je samo odveo i nije ih vratio. Istog dana sam obavestila policiju. Za njima je raspisana potraga u Švajcarskoj, ali on je decu prebacio u Sloveniju. Kada sam ga pozvala, tražio je od mene da mu se vratim, da opet budemo porodica inače neću videti decu”, rekla je Dijana ranije za švajcarske medije.

Osumnjičeni Ranis Smajlović se u junu našao i pred sudom, ali je odbio da kaže gdje su djeca i istakao samo da njegova bivša partnerka nije sposobna da brine o djeci.

Dijana je za medije rekla da roditelji i rođaci bivšeg supruga ne žele da imaju kontakt sa njom. Bivši svekar joj je navodno rekao da povuče optužbe protiv njegovog sina, kako bi se problem oko djece riješio, prenosi “Telegraf.rs“.

Dijana Hisenaj je prije izvijesnog vremena za “24ur.com” pričala o paklu kroz koji prolazi bez djece. Ona čini sve moguće da ih nađe, čak je ponudila i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 evra onom ko ima neke informacije o mališanima, a 10.000 evra osobi koja ih možda krije.

“Svaki dan mi počinje sa njima u mislima. Pitam se gde su mi deca, kako su, da li su zdrava? Da li mogu da se igraju ili su zatvoreni negde u četiri zida? Ne mogu da vam opišem bol”, rekla je Dijana za slovenačke medije.

Ona je rekla da je očajna svih ovih mjeseci, ali da je održava nada da će mališani uskoro biti u njenom zagrljaju.

“Moram da ostanem jaka, zbog njih. Svaki dan se nadam pozivu, da će mi javiti da su ih našli”, pričala je Dijana.

Ona je rekla da su djeca dobra i draga. Za Amira je rekla da je divno dijete, malo povučeno, koje obožava da se igra sa figuricama superheroja, te da je Amaja mali smješko, koji obožava da se igra i koja se stalno smije. Kako je navela oba djeteta govore više jezika – slovenački, njemački i engleski.

Kako je rekla, najviše od svega želi da ponovo zagrli djecu i da čuje kako je zovu “mama”.