AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Poznata je izreka da je radoznalost ubila mačku, ali isto tako, znatiželja je skratila život za nekoliko godina i dječaku iz Ohaja, kada je vidio šta je ispalo iz ormana u kući koju je istraživao.

Poznata je izreka da je radoznalost ubila mačku, ali isto tako, znatiželja je skratila život za nekoliko godina i američkom dječaku iz Ohaja starom 12 godina. Naime, on je istraživao napuštenu kuću u komšiluku, a kada je otvorio orman iz njega je ispalo mumificirano tijelo muškarca.

– Sin je došao kući i rekao da je ušao u napuštenu kuću u kojoj je našao tijelo. Rekla sam mu: Čekaj, šta si rekao? – ispričala je dječakova majka Mišel Mek Gart.

– Prvo je pomislio da je riječ o lutki- rekla je majka dječaka čije ime nije objavljeno.

Policija je utvrdila da je on pronašao tijelo vlasnika kuće Edvarda Brantona (53). Ipak, ono što je najbizarnije jeste da je leš u kući stajao pet godina, Ipak, pošto je tijelo bilo u ormanu nije se potpuno raspalo.

Branton se u taj kraj doselio 2009. godine, kada je kupio kuću. Verovetno je je ubrzo nakon toga i preminuo. Policija vjeruje da je riječ o samoubistvu, ali istražuje ovaj slučaj.

Telegraf