Dječak (14) dilao ispred vrtića

STOP POLICIJA

Najmlađi diler droge u Nišu D.D. (14) uhapšen je prije tri dana u blizini vrtića ”Vilin grad” u Ulici Đorđa Stamenkovića u naselju Čalije, a pokušao je da proda šest paketića marihuane.

Ubrzo, policija je otkrila da je u dilerskoj grupi i dječakov dvije godine stariji brat S.D. i drug N.M. (15), koji su preprodavali narkotike za Aleksandra K. (20) iz Niša. Od četvorice uhapšenih policija je zaplijenila ukupno 77 grama.

Poslije šokantne akcije, policajce su iznenadile i izjave dječaka poslije privođenja.

“Prodavao sam drogu jer mi je trebao novac, morao sam da ga imam za proslavu Nove godine”, izjavio je u policiji najmlađi diler D.D, koji je sa trojicom saradnika dobio krivičnu prijavu za trgovinu drogom.

Dilera D.D. patrola je oko 15 sati zaustavila kod vrtića jer se čudno ponašao kada ih je ugledao.

“Dečak je pokušao da nešto smota u pantalone. Policajci su ga zaustavili, pretresli i pronašli šest paketića marihuane u aluminijumskoj foliji. Priveden je, a zatim su u stanici policije završili i njegov brat S.D. i drug N.M, kao i Aleksandar K”, navodi sagovornik “Blica”.

Nakon privođenja, maloljetnici su saslušani u prisustvu roditelja. Zbog godina starosti odmah su i pušteni da se brane sa slobode, tako da će krivičnu prijavu dobiti u redovnom postupku.

Da je droga ušla u škole u Nišu, i da je čak i osnovci konzumiraju, sumnje je potvrdilo i nedavno istraživanje niškog Doma zdravlja. U njihovom istraživanju je učestvovalo 3.500 učenika osnovnih i srednjih škola.

U anonimnoj anketi 133 učenika su priznala da su probali ili konzumirali marihuanu, njih 30 se povjerilo da konuzimira ekstazi, 20 heroin, a čak 23 kokain. Posebno je uznemirujući podatak da je petina anketiranih “osmaka” istakla da njihovi vršnjaci lako stupaju u kontakt s dilerima.

U anketi je čak polovina učenika srednjih škola navela da nema problema da pronađe vršnjaka od kojeg može da kupi marihuanu, ekstazi ili neku drugu vrstu narkotika.

U mreži još djece

Niška policija istražuje da li su uhapšeni dileri-djeca drogu prodavali samo narkomanima u opštini Pantelej ili i učenicima. Traži se i kojim je kanalima Aleksandar K. dobijao drogu i da li ima još maloljetnih dilera.

Vođa navijača

Najmlađi niški diler D.D. je prošle godine promijenio osnovnu školu zbog problematičnog ponašanja.

S druge strane, protiv njegovog brata vodi se krivični postupak zbog sumnje da je sa dvojicom drugova iz osnovne škole ukrao knjige vrijedne 90.000 dinara.

“D.D. je kao vođa navijača u školi stalno izazivao tuče, pa je sa njegovom majkom dogovoreno da promeni sredinu”, kažu u dječakovoj matičnoj školi.

Izvor: Blic

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE