Dječak 20 sekundi nije želio dati loptu golmanici, ispostavilo se da je bio u pravu

djecak lopta
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zanimljiva scena viđena je na meču ženske Premier lige, između Manchester Cityja i Aston Ville.

“Građanke” su na ovom meču demonstrirale silu i ubjedljivo savladale protivnice iz Birminghema sa 5:0 (0:0), a pored golova ovaj susret je obilježila i jedna simpatična scena koja je mnoge nasmijala.

Tokom prvog poluvremena, u kojem nije bilo golova, nakon jednog gol auta golmanka Aston Vile Hannah Hampton je od dječaka koji skuplja lopte zatražila da joj da loptu ne bi li nastavila utakmicu, ali ju je njegova reakcija pomalo zbunila, čak naljutila.

Naime, dječak je dobrih dvadesetak sekundi odbijao da joj da loptu što je ona protumačila kao njegovu šalu ili način da uštedi vrijeme svom timu, a dječak je tek nakon reakcije sudije izvršio naredbu, piše portal Blic.

Mnoge je ova njegova reakcija začudila, ali ostrvski mediji su se poslije meča dodatno pozabavili ovom situacijom i razjasnili je. Prema njihovim riječima, dječak nije štedio vrijeme niti provocirao golmanku protivničkog tima, već je samo poštovao COVID pravila koja nalažu da samo arbitar može vratiti loptu igračima.

Tako je mališan s razlogom oklijevao da izvrši naredbu golmanke, ali kada je sudija dao znak on je istog momenta proslijedio loptu nazad u igru.

Kako je pomenuta situacija izgledala pogledajte u priloženom video snimku.