Dječak (4) se suprostavio teroristi te dobio čokoladu

Dječak (4) se suprostavio teroristi te dobio čokoladu

djecak-nairobi11

„Vi ste veoma loš čovjek“, povišenim tonom je ljutito rekao dječak Elliot Prior, koji ima svega četiri godine i to uputio naoružanom napadaču. Maleni dječak se suprotstavio teroristima koji su pobili 69 ljudi u trgovačkom centru u Nairobiju, te time pokazao da će jednog dana biti izuzetno hrabar čovjek.

Digao se sa zemlje, hrabro ustao kako bi zaštitio majku Amber i sestru Amelie. Filmska producentica iz Velike Britanije s djecom je u Westgate došla kupiti mlijeko. Čim je eksplodiralo u subotu, sakrila se s njima ispod police s mesom. Nisu se pomaknuli sat i trideset minuta vremena. Pomenuti napadači su ih primijetili u marketu i upucali je u nogu. Samo iskrenost i odlučnost njezina sinčića spasila je cijelu porodicu od sigurne smrti. 

„Molim te, oprosti, mi nismo čudovišta“, na kraju je rekao terorist. Djeci je dao čokoladice i odlučio ih poštedjeti. 

U bijegu od ove nesreće su uspjeli spasiti još jednog dječaka od 12 godine, koji se nije mogao odvojiti od ubijene majke, ali su mu pomogli da ne bi i on nastradao. 

„Objašnjavao mi je kako islam nije loša religija i naredio da promijenim vjeru. Hoćete li prijeći na islam? Opraštate li mi?, kazao mi je. Naravno, rekla sam. U tom trenu rekla bih sve što je poželio samo da nas puste“ istakla je novinarima potresena Amber. S tenisica joj se slijevala krv i imala je strašne bolove.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica