Portal 072info

Dječak bh. korijena postao internet senzacija

Almedin Brkić koji ima šest i pol godina postao je YouTube senzacija, a njegov video ima skoro sedam miliona pregleda i mnogi ga nazivaju novim Lionelom Messijem.

Porodica Brkić preselila je ratne 1994. godine iz Prijedora u Kanadu, tako da je Almedin rođen u Ottawi, a ima i starijeg brata, kojeg je gledajući poželio da zaigra fudbal.

“Imam još jednog sina Muamera. On je stariji i počeo je trenirati kod našeg Zije Ništovića koji je igrao u Veležu i radio je u nekim klubovima u bivšoj Jugoslaviji. Jednom je i Almedin došao da ih gleda. Zatražio je da uđe, ali nezgodno je bilo Ziji pustiti Almedina u igru zbog straha da ga ne povrijede stariji dječaci”, rekao je Nedžad, Almedinov otac za Klix.ba, te je dodao:

“Pustili smo ga na moju odgovornost. Uslijedilo je nešto nevjerovatno. Nisam mogao vjerovati kako igra, kako vidi stvari i kako se ponaša na terenu. On ne može pepati loptu ni dva puta, ali kada je na terenu uvijek ima soluciju. Ovdje ga u Otawi već znaju”.

Nedžad je želio snimiti Almedina kako bi dobio mišljenje drugih ljudi, ali veoma brzo njegov sin je postao internet senzacija i video je pregledam skoro sedam miliona puta.

vijesti.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box